Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Evo kada će napokon biti gotovi radovi u Ulici hrvatske državnosti

Rekonstrukcija Ulice hrvatske državnosti počela je još 20. veljače i trebala je biti gotova u lipnju. Radovi su se, međutim, otegnuli i već smo na pragu rujna, a prva pametna ulica u Koprivnici još uvijek nije dovršena. No, kako doznajemo, uskoro će biti.

— Danas i sutra bi trebalo biti završeno asfaltiranje završnog sloja u cijeloj ulici — rekla je Dravi.info pročelnica Upravnog odjela za izgradnju grada i prostorno uređenje Jasna Golubić. — Iza toga, nadamo se do kraja tjedna, trebala bi biti postavljena sva horizontalna i vertikalna prometna signalizacija tako da bi sama prometnica s tim bila završena. Nakon toga preostaju samo radovi na stazama.

To je u skladu sa zadnjim očitovanjem izvođača radova u kojemu je dovršetak rekonstrukcije najavljen za početak rujna. Što je pošlo krivo?

— Cijeli niz stvari. U početku je bilo problema s usklađivanjem radova koje su izvodile Koprivničke vode, a kasnije je došlo do organizacijskih problema s izvođačem radova — kaže pročelnica Golubić.

Izvođač će zbog kašnjenja plaćati i penale: dva promila dnevno do najviše pet posto ugovorenog iznosa za prekoračenje koje je nedvojbeno nastajalo krivicom izvođača, odnosno na koje je on mogao utjecati. Riječ je o oko 100 tisuća kuna.

Prema riječima pročelnice Golubić, nakon dovršetka same prometnice ostaju još završni radovi: opločenje na stazama, fini radovi na sanaciji, uređenje prostora uz staze i zelenih površina, pjeskarenje i slično.

zatvori