Četvrtak, 25. travnja 2024.

REPREZENTATIVKA HRVATSKE U ZRINSKOM Lea Vukojević: Dobro ću funkcionirati s Mrđenom, možemo iznenaditi u prvenstvu

Bivša rukometašica Podravke Vegete i ‘dojučerašnja’ igračica mađarskog Mosonmagyaróvári Lea Vukojević od ove će sezone nositi dres Zrinskog, hrvatskog prvoligaša iz Čakovca. Zanimljivo je da će joj trener biti Goran Mrđen koji je prošle sezone napustio Podravku.

Lea koja igra na poziciji desnog krila, tako se u Hrvatsku vraća nakon dvije godine provedene u Mađarskoj gdje je igrala Prvu i Drugu ligu.

– Imala sam u planu ostati u Mađarskoj barem još godinu dana, ali je moj klub ispao iz Prve lige, a pošto su tamo pravila malo drugačija nego kod nas morala sam otići. Naime, mom klubu se nije isplatilo plaćati veliku cifru koja se mora platiti za ‘strankinju’ u Drugoj ligi. Moram reći da je ženski rukomet u Mađarskoj na vrlo visokoj razini, pogotovo Prva liga u kojoj je stvarno nekoliko jakih ekipa – rekla nam je mlada rukometašica.

Iako je imala nekoliko ponuda iz inozemstva, odlučila se za povratak u Hrvatsku. – Imala sam ponude iz Hrvatske i iz inozemstva, a nakon što sam dobro razmislila odabrala sam Zrinski. Zvali su me iz Čakovca te sam nakon pregovora odlučila ponovno doći u Hrvatsku jer mi to u ovom trenutku najviše odgovora – objasnila nam je Lea i nastavila. – Imam veliku želju završiti fakultet što je bio i jedan od glavnih razloga za povratak. Bakalar sam Menadžmenta sporta i turizma, a sada želim završiti i dvije godine diplomskog studija.

Zrinski je prošle godine bio u donjem domu Prve lige, a sigurno je da će dolaskom novog trenera i novih igračica apetiti u Čakovcu porasti.

– Što se tiče klupskih ciljeva, mlada smo ekipa kojoj će se priključiti nekoliko iskusnih igračica tako da mislim da možemo iznenaditi u prvenstvu. Što se pak osobnih ciljeva tiče, želja mi je odigrati što bolju sezonu, pomoći klubu da se podigne na ljestvici u prvenstvu i naravno završiti fakultet. Koliko dugo ću ostati u Čakovcu ovisit će o razgovorima u klubu – rekla nam je Lea.

Mladu Koprivničanku ponovno će voditi trener Goran Mrđen, a imat će priliku i zaigrati protiv svoje Podravke.

– Trenera Mrđena znam od malena. Vodio me u mlađim generacijama kluba, u seniorkama, pa čak i u reprezentaciji. Puno smo radili skupa, imali smo uspona i padova, ali bi na kraju uvijek našli zajedničko rješenje. Moje mišljenje je da ćemo dobro funkcionirati i da će trener dobro voditi ekipu. Što se tiče utakmice protiv Podravke, to će biti pravi gušt. Postojat će leptirići u trbuhu jer je to u konačnici ipak moj klub, a i igrat će se u Koprivnici. To su čari sporta i naravno da ćemo dati sve od sebe za pobjedu protiv Podravke – zaključila je Lea.

zatvori