Četvrtak, 25. travnja 2024.

PROMET VIKENDOM Biciklist napuhao skoro četiri promila

Policija je tijekom proteklog vikenda na podravsko-prigorskim prometnicama zabilježila četiri prometne nesreće u kojima su tri osobe ozlijeđene.

Teško su ozlijeđene dvije pješakinje na koje je u Križevcima naletjela vozačica automobila, a lakše vozač koji je u alkoholiziranom stanju sletio s ceste u Đurđevcu.

Utvrđeno je ukupno 95 prometnih prekršaja, što je nešto manje od prosjeka. Od toga se 21 prekršaj odnosio na alkohol i 17 na brzinu.

Dva su vozača zadržana u posebnim prostorijama do otriježnjenja, a četiri su uhićena. Protiv jednog je proveden žurni prekršajni postupak i određena mu je kazna od 14 dana zatvora.

Tri mlada vozača sankcionirana su zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najveću koncentraciju alkohola u krvi imao je 23-godišnjak koji je uhvaćen u nedjelju predvečer u Kloštru Podravskom za upravljačem osobnog automobila s 2,12 promila.

Najviše alkohola od svih vozača imao je 35-godišnji biciklist zatečen u petak navečer u Đelekovcu – čak 3,69 promila.

Neslavni rekorder u brzini kretanja bio je 29-godišnji vozač osobnog automobila koji je u sitnim noćnim satima subote između Bakovčica i Koprivnice vozio 97 kilometara na sat iako je brzina na tom dijelu ceste ograničena na 50.

zatvori