Srijeda, 27. ožujka 2024.

Pomoćnici u nastavi pripremaju se za novu školsku godinu

Trodnevna edukacija za pomoćnike u nastavi započela je u ponedjeljak, 28. kolovoza u prostorijama koprivničke Obrtničke škole.

Edukacija se održava u sklopu projekta “Prilika za sve 3” čiji je prijavitelj Koprivničko-križevačka županija, a partneri su 16 osnovnih i 6 srednjih škola kojima je osnivač Županija te PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

U projekt su uključena 62 učenika s teškoćama u razvoju kojima će pomoć pružati 56 pomoćnika u nastavi, a cilj je povećati socijalnu uključenost i integraciju učenika s teškoćama u razvoju.

Na samom početku pomoćnike je pozdravio zamjenik župana Ratimir Ljubić zaželjevši im mnogo uspjeha i sreće u radu. Pomoćnici će pomagati učenicima u svladavanju nastavnog gradiva, ali i pomagati kod kretanja, uzimanju hrane i pića, obavljanju higijenskih potreba te ostalim svakidašnjim nastavnim, izvannastavnim i izvanučioničkim aktivnostima.

Projektu “Prilika za sve 3” nedavno je odobreno 9,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava od Ministarstva znanosti i obrazovanja odnosno Europskog socijalnog fonda, a razliku od 5 posto do ukupnog iznosa od 10 milijuna kuna za sve četiri godine trajanja podmirit će Županija.

 

Izvor: https://kckzz.hr
zatvori