Srijeda, 27. ožujka 2024.

POJAČANJA U NOVIGRADU Drava je odlučila stati na kraj krizi iz prošle sezone, stigao bivši prvoligaš

Drava iz Novigrada Podravskog u drugom je dijelu protekle sezone Prve županijske nogometne lige zapala u pravu krizu. Sveukupno, s osam pobjeda, tri neriješena rezultata i čak 15 poraza uspjeli su zadržati prvoligaški status, no ponajviše zahvaljujući bodovnoj zalihi od jeseni. Takvoj su situaciji sada odlučili stati na kraj.

Promijenila se uprava i vodstvo kluba, ali dovedena su i pojačanja s kojima će Novigraci nastojati parirati ostalim klubovima i držati sigurnu poziciju oko polovice ljestvice. — S respektom prema Tomislavu iz Drnja, uvjereni smo da se možemo pohvaliti ipak najvećom “bombom” transfera u županijskom nogometu — pišu na svojoj službenoj Facebook stranici. — To je Dario Brgles koji je igrao u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi, a okušao se i u stranom prvoligaškom nogometu.

Brgles je igrao za Slaven Belupo, Hajduk i ukrajinski Arsenal, a u novigradske redove dolazi iz Ferdinandovca koji je, kao trener-igrač, uspio uvesti u Prvu županijsku ligu. U Dravi su uvjereni da će svojim velikim iskustvom biti ogromno pojačanje.

U novigradsku svlačionicu stigao je i domaći igrač Karlo Pavešić koji se vratio iz Prekodravca te Hrvoje Šiptar, standardni igrač zagrebačkih liga koji u Dravu dolazi iz kunovečkog Bratstva. Tu je i Patrik Fojtik, mladi (U-21) igrač koji je stigao iz virovskog Podravca, Adrian Kučan iz Tehničara, Darko Svalina koji se vratio iz inozemstva, a tu su i Teo LukačićDanijel Šimek.

Drava novu sezonu prvenstva otvara ovog vikenda u gostima kod Mladosti iz Molvi. Bit će to repriza posljednjeg kola prošle sezone kada su Molvarci na domaćem terenu nadigrali Novigrace s 4:3.

Adrian Kučan. Izvor: NK Drava Novigrad Podravski.
Patrik Fojtik. Izvor: NK Drava Novigrad Podravski.
Karlo Pavešić. Izvor: NK Drava Novigrad Podravski.
Hrvoje Šiptar. Izvor: NK Drava Novigrad Podravski.
Darko Svalina. Izvor: NK Drava Novigrad Podravski.
zatvori