Četvrtak, 18. travnja 2024.

Počinje škola! Upozorite djecu na opasnosti u prometu

Policijska službenica za prometnu preventivu u Postaji prometne policije Koprivnica održala je jučer u Reki info-točku vezanu uz početak nove školske godine i preventivnu akciju ‘Poštujte naše znakove’.

Roditeljima koji voze djecu u školu skrenuta je pozornost da se trebaju držati određenih pravila. Tako je naglašeno kako djeci nije mjesto na prednjem sjedalu, ne samo zbog zakonske obveze koja to brani, nego ponajprije zato što je straga sigurnije.Također, djeca u automobilu moraju biti vezana sigurnosnim pojasom, čak i kod najkraće relacije.

Policijska službenica obratila se i roditeljima koji pješke prate djecu u školu. Upozorila ih je da moraju biti primjer svojoj djeci u poštivanju prometnih pravila. Također, moraju im ukazati na dobre i loše primjere ponašanja, da raskrižja prelaze na označenom mjestu i upućuju kako prijeći cestu gdje nema obilježenih pješačkih prijelaza. Nadodala je kako djecu treba naučiti da kolnik nije mjesto za igru pa se ne smiju naguravati ili naglo istrčavati na kolnik.

Početak školske godine uvijek je prigoda da se javno upozori na opasnosti u prometu koje mogu dovesti do nesreća u kojima djeca izgube život ili se teško ozljeđuju.

zatvori