Četvrtak, 25. travnja 2024.

Pala s bicikla i teško se ozlijedila

Na području Koprivničko-križevačke županije jučer su se dogodile dvije prometne nesreće u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prva se nesreća dogodila u Hlebinama oko 10:05 sati na raskrižju Ulice bana Josipa Jelačića i Matije Gupca, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka. Sudarili su se 52-godišnji vozač Opela i 54-godišnja vozačica Golfa koprivničkih registracijskih oznaka. Golf je pritom sletio van kolnika i udario u prometno ogledalo.

Vozačica je, naime, krenula skretati ulijevo s kolnika dok ju je vozač upravo u tom trenutku počeo pretjecati. Oboje su krivi za nesreću jer nisu provjerili kakvo je stanje na cesti i mogu li započeti s radnjom bez opasnosti za druga vozila. Zaradili su prekršajni nalog, a treba spomenuti da nisu bili pod utjecajem alkohola.

Nezgoda u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena dogodila se u Križevcima oko 18:30 sati. 42-godišnja vozačica bicikla je na nizbrdici u Ulici Ratarna zbog neprilagođene brzine izgubila nadzor nad upravljačem. Pala je na kolnik te je od siline udarca zadobila teške tjelesne ozljede, no nisu opasne po život.

Nije bila pod utjecajem alkohola, a zbog izazivanja nesreće zaradila je optužni prijedlog.

zatvori