Petak, 19. travnja 2024.

Otkrili smo izvore smrada koji se prošli tjedan širio gradom

Koprivnički komunalni redari proteklog su vikenda bili angažirani na detektiranju uzroka smrada koji se širio gradom.

Kako su na naš upit o potezima odgovornih odgovorili iz Gradske uprave, komunalni redari postupili su po dojavi građana te doista detaljno obišli grad i užu okolicu. Pri tom su zabilježili dva izvora neugodnih mirisa.

Jedan je gnoj peradi koji je u većoj količini dovezen na poljoprivredno zemljište, a drugi izvor smrada je farma svinja na Farkašiću. U službenom odgovoru kojega potpisuje viša stručna suradnica za informiranje i odnose s javnošću koprivničke Gradske uprave Ivana Ledinski Cvetković, koprivničko Komunalno redarstvo poduzet će sve zakonom predviđene mjere.

Neslužbeno doznajemo da je slučaj ljetnog smrada od proteklog tjedna prijavljen i poljoprivrednoj inspekciji. Navodno je utvrđeno da je jedan poljoprivrednik na svoje zemljište s farme peradi dovezao veću količinu gnoja, no kako ga je zaorao, nema osnove za prekršajni nalog. Čak je navodno za dovoz i zaoravanje gnoja birao dane za koje su sinoptičari najavili niže temperature zraka.

No to, čini se, ipak nije bilo dovoljno. Naime, građani su se društvenim mrežama intenzivno žalili na nesnosan smrad koji je posebice jak bio na području Cindrišća pa na istočnu stranu grada. Na smrad su se navodno potužili i bolesnici koji su na liječenju u koprivničkoj bolnici.

zatvori