Petak, 29. ožujka 2024.

Koprivnički Muzej s bogatim programom spreman za nadolazeći vikend

U tjednu kad Renesansni festival u Koprivnicu dovodi brojne turiste, Muzej grada Koprivnice priredio je nekoliko događanja za sve Koprivničance i njihove goste.

Na koprivničkim se gradskim bedemima ovaj vikend očekuje povećan broj posjetitelja pa je tako većina programa smještena upravo u koprivnički Muzej koji se nalazi gotovo na rubu bedema.

Program započinje u četvrtak u 18:30 kada se otvara gostujuća izložba “Tradicijska arhitektura Hrvatskog zagorja” nastala u suradnji s Muzejom “Staro selo” Kumrovec. Nastavak slijedi i dan kasnije.

— U petak imamo dva događanja. U 18:30 spremamo nešto zaista posebno, za nas, a vjerujem i za sve posjetitelje Muzeja: izložbu koja se zove “Podravska baština iz fundusa Muzeja” — najavila nam je muzejska pedagoginja Maša Zamljačanec.

Tako će se predstaviti novi dio postava kao vrhunac višemjesečnog uspješnog kulturnog i izložbenog programa. Bit će izloženi predmeti iz zbirke koje pripadaju odjelu arheologije i odjelu etnologije.

— Druženje u Muzeju će trajati otprilike sat vremena do sljedećeg događanja na drugoj lokaciji, u našoj zgradi Galerije Koprivnica od 19:30. Tamo će se na prvom katu otvoriti izložba i predstaviti umjetnička knjiga Memorabilijar domaće autorice Gordane Špoljar Andrašić — najavljuje Maša.

Ovaj vikend Muzej će imati i prilagođeno radno vrijeme. Od petka do nedjelje otvoren će biti od 8 do 22 sata.

zatvori