Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Održan je treći triatlon na Šoderici, evo tko su bili najbrži

Treći po redu triatlon na Šoderici održan je danas na Podravskom moru. Uz plivanje, vožnju bicikla i trčanje održana je i atletska utrka pa je događaj nosio ime ‘Triathlon & Run Šoderica’. Medijski pokrovitelji bili su Radio Drava i Drava.info.

Sveukupno, triatlonu i atletskoj utrci odazvalo se ravnih stotinu natjecatelja, od čega 61 za triatlon. Čekao ih je tzv. supersprint triatlon: 250 metara plivanja, 10 kilometara vožnje bicikla i 2,5 kilometara trčanja, pri čemu je biciklistički dio bio podijeljen na cestovnu i MTB kategoriju.

Prvo mjesto u ukupnom poretku osvojio je Martin Štefan iz Virja s vremenom od 32 minute i 38 sekundi. Svega 12 sekundi iza njega kroz cilj je projurio naš Koprivničanac Fran Tisaj, a treći je bio Gordan Petković. Sva trojica natjecala su se u cestovnoj kategoriji. Valja spomenuti i kako su obojica nadmašila rezultat koji je lani ostvario pobjednik Denis Pleše – Štefan je tada osvojio drugo mjesto. Četvrta u ukupnom poretku i prva među ženama bila je mlada Zara Baković. Peti je na cilj stigao Lovro Borovec, a šesti Neven Radotović.

U muškoj MTB kategoriji prvi je bio Zenil Vugrinec, drugi Luka Borčić i treći Goran Iličić. U ženskoj prvo mjesto je osvojila Ivana Dobša, drugo Željka Radiković i treće Ivana Merc.

U atletskoj utrci na 10 kilometara prvo mjesto odnio je Goran Gregurec, drugo Marko Jertec, a treće Nikola Gregurek. U ženskoj konkurenciji prva je bila Sanda Brumen, druga Branka Bakić, a treća Estera Rac.

Tin Šandl bio je prvi u utrci na 5 kilometara. Iza njega u cilj su ušli David IgrecMarko Gregurec. U ženskoj konkurenciji, prvo mjesto osvojila je Ana Pavčec, drugo Anja Slavinić i treće Ana Rušak.

Sve rezultate možete vidjeti ovdje.

3. Triathlon & Run Šoderica organizirali su Sportska udruga “Veliko srce” i Atletski klub Koprivnica uz podršku Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i Općine Legrad, a osiguravala ga je Stanica Koprivnica Hrvatske gorske službe spašavanja.

zatvori