Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Ruši se nekad omiljeno odmaralište Podravkaša, ili barem ono što je od njega ostalo

Mnogi Koprivničanci, osobito Podravkaši i njihova djeca, s nostalgijom se prisjećaju Pirovca.

Kako i ne bi – ta tamo je ipak bilo omiljeno im ljetovalište u kojemu su mnogi proplivali, provodili ljetne praznike ili godišnje odmore, upoznavali najljepše nam more, uživali u ljetnim romansama….

A kako nekadašnje Podravkino odmaralište izgleda danas?

Od donačelnika pirovačke općine Ante Čubrića Drava.info je doznala da će na tom mjestu uskoro početi gradnja novog hotela. Investitor iz Zagreba, koji godinama ima vikendicu u Pirovcu, kupio je ovu nekretninu smještenu uz samu obalu.

Za početak, srušio je montažne objekte i sve očistio. Donačelnik Čubrić kaže da se otpad vozio kamionima kojima je teško reći broj. Glavna zidana zgrada još je uvijek tamo, no i ona će najvjerojatnije biti srušena.

Naime, pri kraju je izrada projekata za novi hotel, uskoro bi trebalo uslijediti i izdavanje građevinske dozvole pa u Općini Pirovac očekuju da će već ove jeseni početi gradnja novog hotela.

Naravno da su Pirovčani zadovoljni, kaže donačelnik Čubrić, jer im je u cilju da jedna od najatraktivnih lokacija na njihovoj obali više ne bude ruglo, već ukras mjesta koji će napokon dobiti svoju funkciju.

Kako trenutno izgleda bivše Podravkino odmaralište u Pirovcu pogledajte na fotografijama koje nam je poslala naša sugrađanka, gospođa Marta Dombaj.

zatvori