Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Rade Branković: Drago mi je što sam pomogao stranim biciklistima u nevolji, uvijek ću rado pomoći i drugima

Zahvaljujući našem sugrađaninu Radi Brankoviću, dvoje avanturista na biciklima neće zaboraviti da su na svojem putovanju prošli kroz Koprivnicu.

Dvadesetdvogodišnja Kher iz Malezije 2016. godine odlučila je sama biciklirati od Francuske do Bugarske, a tih 4700 prijeđenih kilometara potaknulo ju je da se vrlo brzo upusti u novu avanturu.

I tako je mlada biciklistkinja, s prijateljem Martinom iz Njemačke, nedavno iz Njemačke stigla i do našeg grada gdje je nažalost imala defekt s biciklom.

Izvor: kheryee.com

Obzirom na to da nije mogla nastaviti put, njen prijatelj Martin krenuo je tražiti majstora za popravak bicikla. Prolazivši pored terase jedne benzinske postaje primijetio je jedno društvo te im se sa svojim problemom obratio za pomoć.

I kako se inače kaže da je svijet mali, u tom društvu je bio i Rade Branković, vlasnik trgovine bicikala i biciklističke opreme Fortius Bicycle Shop koji se nalazi na Varaždinskoj cesti, koji je inače i poznati majstor za popravak i servis bicikala u Koprivnici.

Ujedno Rade je također zaljubljenik u rekreativni biciklizam te je odmah uskočio pomoći popravivši Kher njen bicikl.

Kako su imali pregršt tema za razgovor, Koprivničanac ih je potom pozvao da mu se pridruže na piću, a nakon toga ima i ljubazno ponudio prenoćište u svom vikend objektu.

Izvor: kheryee.com

Oduševljenje našim sugrađaninom i njegovom dobrodošlicom Kher je podijelila i s čitateljima svojeg bloga na kojem dijeli dojmove s putovanja.

– U ugodnom društvu, pili smo gemišt, mješavinu vina i gazirane vode, a jeli smo jeger i ostale njihove domaće kobasice. Rade nam je pokazao svoj eko vrt u kojem rastu rajčica, paprika, krumpiri, mrkva, peršin i ostalo povrće. Čak smo svojim rukama mogli ubrati nešto od povrća – napisala je Kher na blogu.

A to koliko su mladi avanturisti bili oduševljeni s njegovim vrtom, najviše će ostati u sjećanju Radi.

Izvor: kheryee.com

– Kher i Martin nikad nisu imali priliku biti u vrtu koji im je stvarno bio prava atrakcija. Zajedno smo brali povrće i kopali krumpir. Do tog trenutka mlada Kher nikad u životu svojim rukama nije ubrala ni jedno povrće, već ga je uvijek samo kupovala u trgovinama. Nama je to toliko normalno da nismo ni svjesni da postoje ljudi koji voće i povrće vide samo na polici dućana – ispričao nam je simpatični Rade.

Prije no što su nastavili svoju avanturu, Rade je mladim biciklistima provjerio bicikle, a potom im zaželio sretan put.

Bio je to susret koji će osim slučajnih prolaznika zapamtiti i domaćin jer, iako su mu ovo prvi biciklisti koje je ugostio, volio bi kaže i ubuduće ponuditi smještaj biciklistima na njihovim putovanjima.

zatvori