Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Braniteljske udruge i vojni veterani u Koprivnici se nadmetali u gađanju zračnom puškom

U organizaciji koprivničkog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, a pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice i uz supokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije, u nedjelju je na koprivničkoj streljani održan je 4. po redu međunarodni streljački turnir braniteljskih udruga Oluja-95 u gađanju zračnom puškom.

Ukupno se natjecalo 16 braniteljskih udruga iz sedam hrvatskih županija, te dvije ekipe vojnih veterana 69. HENYBK Nagyatad iz Mađarske i OZVVS Ormož iz Slovenije.

Prilikom otvaranja turnira, sve nazočne su pozdravili predsjednik ogranka Koprivnica Krešimir Juratović, Mirko Hanžeković ispred UDVDR-a podružnice Koprivničko-križevačke županije i Ivica Jurenec ispred odbora za branitelje Grada Koprivnice.

Svim nazočnima, pozdravnim govorom obratio se zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji je i svečano otvorio ovogodišnji turnir.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji rezultat ostvario je Boris Galović iz Krapinsko-zagorske županije sa 189 krugova, drugi je sa 185 krugova bio Veljko Horvat iz UDVDR Krapinsko-zagorske županije, a treće mjesto s istim brojem krugova kao i drugoplasirani, ali s manjim brojem pogođenih centara je zauzeo Marijan Rezneki iz Bjelovarsko – bilogorske županije s postignutih 185 krugova.

Ekipni pobjednik turnira, drugu godinu za redom je ekipa UDVDR podružnica Bjelovarsko– bilogorske županije s postignutih 548 krugova, druga je ekipa UDVDR podružnica Krapinsko –zagorske županije s 547 krugova, dok je treće mjesto zauzela ekipa UDVDR podružnica Varaždinske županije s ukupno postignutih 525 krugova.

Sve ekipe koje su sudjelovale u natjecanju primile su prigodne zahvalnice.

Za najuspješnije pojedince i ekipe, domaćin turnira osigurao je medalje i pehare, koje je u ime pokrovitelja podijelio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je i svečano zatvorio ovogodišnje natjecanje.

Podsjetimo, natjecanje je posvećeno obilježavanju pobjedonosne vojno-redarstvene operacije Oluja u kojoj su svoj veliki obol dale i ratne postrojbe koprivničkog kraja.

zatvori