Subota, 20. travnja 2024.

DRUGA ŽNL Veliki derbi Starigrada i Reke, Cvele: Možda jesu favoriti, ali Starigrad će biti neosvojiva tvrđava

Ovog vikenda igrat će se utakmice prvog kola Druge županijske nogometne lige. Prema najavama, bit će ovo jedna od najuzbudljivijih drugoligaških sezona u kojoj je nekoliko kandidata za sam vrh i plasman u viši rang.

Već na samom početku čeka nas veliki derbi između dva favorita za prvo mjesto. Starigrad će na svom travnjaku ugostiti Reku koja je u svoje redove dovela velik broj igrača ovog ljeta. — Starigrad će biti neosvojiva tvrđava i prognoziram jedinicu bez obzira na to što Reku čak smatram favoritom u toj utakmici — rekao nam je trener Starigrada Ranko Celiščak.

U Prugovcu će istoimeni domaćin do prva tri boda u sezoni pokušati doći protiv uvijek neugodne sigečke Mladosti koja će vrebati svoju priliku za sam vrh Druge lige. Omladinac će pak u Herešinu ugostiti novopečenog drugoligaša Rudar iz Glogovca. — Prugovac je uvijek neugodan domaćin pa ću prognozirati neriješen rezultat u toj utakmici, dok će Herešinčani slaviti protiv Rudara — prognozira Cvele.

Svoju premijeru u Drugoj ligi imat će i Podravec koji će u Torčecu odmjeriti snage s bivšim prvoligašem Fugaplastom. Bregovska Mladost prve bodove tražit će na svom travnjaku protiv Viktorije iz Vojakovca. — Podravec se strašno pojačao i bit će jedan od favorita za prvo mjesto tako da u Torčecu prognoziram njihovu pobjedu. Viktorija je dobra kad je kompletna, ali će pojačana Mladost osvojiti tri boda — rekao je Cvele.

Lipa će u Hlebinama do pobjede pokušati doći protiv Hrvatskog bojovnika dok će Tehnika u Koprivnici ugostiti GOŠK. — Smatram da su oba domaćina u prednosti i da će doći do prva tri boda u novoj sezoni — zaključio je trener Starigrada.

Utakmica Tehnike i GOŠK-a bit će jedina koja će se igrati u subotu s početkom u 17:30. Sve ostale na rasporedu su u nedjelju s početkom u isto vrijeme.

Druga ŽNL – 1. kolo

Rezultate prognozira Ranko Celiščak, trener Starigrada.

Subota, 19. kolovoza
17:30
Koprivnica: Tehnika – GOŠK 1
Nedjelja, 20. kolovoza
17:30
Starigrad: Starigrad – Reka 1
Prugovac: Prugovac – Mladost (Sigetec) 
Herešin: Omladinac – Rudar (Glogovac) 1
Torčec: Podravec – Fugaplast 1
Koprivnički Bregi: Mladost – Viktorija 1
Hlebine: Lipa – Hrvatski bojovnik 1

zatvori