Četvrtak, 18. travnja 2024.
Home Aktualno TAMO GDJE PLANINA LJUBI MORE Niba tours vodi Vas na ljetovanje u Hotel Barba **, Starigrad Paklenica

TAMO GDJE PLANINA LJUBI MORE Niba tours vodi Vas na ljetovanje u Hotel Barba **, Starigrad Paklenica

0
TAMO GDJE PLANINA LJUBI MORE Niba tours vodi Vas na ljetovanje u Hotel Barba **, Starigrad Paklenica
Snimio Marko Posavec.
Starigrad je središte Pakleničke rivijere koji je nastao na temeljima drevnog antičkog grada Argyruntuma.

Zbog blizine i dostupnosti planine, posebice atraktivnog kanjona Velika Paklenica, Starigrad nije samo ugodno ljetovalište već i tradicionalno okupljalište planinara i alpinista, pustolova i znanstvenika te svih ljubitelja prirode koji dolaze uživati u ljepotama Paklenice i Velebita.

Dok uživate u kristalno čistom moru, pogled vam zastaje na veličanstvenim kanjonima Velika i Mala Paklenica duboko usječenima u planinu Velebit iznad vas i ne slutite da su upravo oni zaslužni za iznenađujuću raskoš prirodnih šljunkovitih plaža na Rivijeri Paklenica.

Hotel Barba ima vlastitu plažu od koje je udaljen 40 metara i nalazi se na 5 minuta hoda od centra mjesta. Jedna od najljepših plaža sjevernog Jadrana – plaža Jaz nalazi se 1.600 metara od objekta, a ulaz u Nacionalni park Paklenica svega 2.200 metara. Hotel raspolaže s 18 soba, besplatnim ograđenim parkingom, besplatnim WiFi-jem (širokopojasni internet) u svim prostorijama objekta te novim LED TV-om s 80 zemaljskih i satelitskih kanala. U svakoj sobi nalazi se i moderni klima uređaj.

Snimio Marko Posavec.

Doručak se poslužuje buffet načinom (švedski stol), a za večeru izaberite između dvije do tri vrste jela koje priprema naš kuhar koristeći proizvode lokalnih i kontinentalnih OPG-ova i uživajte u specijalitetima hrvatske kuhinje.

Preporučujemo planinarenje i alpinizam na Velebitu i u Nacionalnom parku Paklenica (pet minuta vožnje od hotela), jednoj od najpopularnijih free climbing destinacija Europe. Za sve one koji vole špilje, tu je Manita peć (570 m nmv) u samom srcu Paklenice, najpoznatija po mnogobrojnim špiljskim životinjama.

Najbolje mjesto za rafting i kanuing je rijeka Zrmanja (15 minuta vožnje od hotela). Osjetite pustolovinu vožnjom kroz 12 km dugačak kanjon netaknute prirode u pratnji licenciranih skipera. Divota boja netaknute prirode neće vas ostaviti ravnodušnim.

Ispred objekta prolazi i nekoliko bicklističkih i pješačkih staza (hike and bike), ukupne duljine oko 120 km. Sve staze su rangirane po težini i tematici, tako da možete izabrati idealnu za vas!

Snimio Marko Posavec.

Na samo sat vremena vožnje od hotela nalazi se čak pet nacionalnih parkova Hrvatske – biseri naše prirodne baštine: Krka, Kornati, Sjeverni Velebit, Paklenica i Plitvička jezera.

Plitvička jezera su najveći, najstariji i najposjećeniji nacionalni park u Hrvatskoj. Razgledajte čak 16 jezera povezanih kaskadama i slapovima, među kojima je i Veliki slap (78 m) – najveći slap u Hrvatskoj. Trajanje izleta: 6 do 7 sati.

Za sve one pustolovnog duha, tu je Sjeverni Velebit u kojem se nalazi i Lukina jama – jedna od najdubljih jama na svijetu. Također, u blizini parka je utočište medvjeda – Kuterevo, prvo takvo u Hrvatskoj. Trajanje izleta: 4 do 5 sati.

NP Krka (nedaleko od Šibenika) poznat je po drugoj najstarijoj hidroelektrani na svijetu i prekrasnom Skradinskom buku ispred kojeg se možete i kupati! Trajanje izleta: 4 sata.

Da ne zaboravimo i Paklenicu (neposredno uz hotel) – najpoznatiju free climbing destinaciju u ovom djelu Europe. Trajanje izleta: 2 do 4 sata.

Sve izlete možete rezervirati u našem hotelu već danas uz dodatne popuste za goste hotela!

Snimio Marko Posavec.

Preporučujemo i posjet NP Kornati, otočju koje se sastoji od 89 otočića i hridi – bisera hrvatskog Jadrana. Tijekom izleta, osiguran je ručak na brodu i kupanje na netaknutim plažama Kornata. Trajanje izleta: 8 do 10 sati.

Ako pak želite posjetiti ušće rijeke Zrmanje i kupati se u Novigradskom moru, preporučujemo poludnevni izlet brodom sa startom direktno ispred hotela. Također, možemo organizirati i pecanje (fishing) u Velebitskom kanalu ili nešto kraću vožnju (2h) do Masleničkog mosta.

Za najmlađe pripremili smo vožnju mini podmornicom i razgledavanje podmorja kroz njeno stakleno dno. Polazište ture nalazi se odmah uz hotel.

Blizu Starigrada nalaze se i dva grada bisera:

Zadar, grad o čijoj bogatoj duhovnoj i materijalnoj kulturi najbolje svjedoče njegovi sačuvani bedemi i brojni sakralni spomenici okrunjeni simbolom grada – crkvom sv. Donata iz 9. stoljeća, najmonumentalnijom hrvatskom građevinom ranoga srednjeg vijeka. Pod nebeskom zaštitom čak četvorice svetaca: Zoila, Šimuna, Krševana i Stošije, ovaj grad se osim svojim bogatim arheološkim i spomeničkim blagom, ljubomorno čuvanim tijekom stoljeća minule prošlosti, ponosi još i činjenicom da su ovdje postavljeni temelji najstarijeg sveučilišta u Hrvata, još davne 1396 g. Prepun bogatih i jedinstvenih arhiva, biblioteka i vrijednih sakralnih riznica, Zadar je također grad gdje je stvoren prvi hrvatski roman i gdje su tiskane prve novine na hrvatskom jeziku. U novije vrijeme ističu se dva spomenika – Pozdrav suncu i Morske orgulje, prekrasne instalacije koje fasciniraju i najmlađe.

Šibenik je grad kulture, domaćin jedinog međunarodnog festivala za djecu, a također i domaćin tradicionalnih događaja poput večeri dalmatinske šansone, Terraneo glazbenog festivala, Adriatica Boat Show i sl. Bogato kulturno i povijesno naslijeđe grada vidljivo je na impresivnoj katedrali svetog Jakova (pod zaštittom UNESCO-a) koju je sagradio slavni arhitekt Juraj Dalmatinac i čak četiri utvrde koje okružuju grad.

A cijena – prava sitnica! 7 polupansiona za 2 osobe već od 4.200,00 kn u špici sezone! A dijete – gratis!*

I da razbijemo jedan mit o temperaturi mora – more u Starigradu nije hladno, provjerite ovdje.

* odnosi se na djecu do 10 godina, bez vlastitog ležaja u pratnji dvije odrasle osobe.

Više informacija na potražite na internetskim stranicama Hotela Barba ili NibaToursa.

Kontakt: [email protected] ili [email protected].

zatvori