Četvrtak, 25. travnja 2024.

PROJEKT ODOBREN Inkubator kreativnih industrija gradit će se europskim novcem

U Koprivnicu je stigla potvrda da će iz Europskog fonda za regionalni razvoj dobiti stopostotno financiranje izgradnje Inkubatora kreativnih industrija.

Riječ je o nešto manje od 13,5 milijuna kuna, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić te pojasnio što je u planu: — Radi se o zgradi koja će imati 1.440 kvadrata i 30 uredskih prostorija. Bit će tu naravno i coworking prostor, prostor za evente i edukacije. Svoje mjesto u tom Inkubatoru kreativnih industrija trebalo bi naći 40 naših poduzetnika.

Riječ je o projektu važnom za budućnost Koprivnice, poručio je gradonačelnik. — Inkubator kreativnih industrija će u sebi sadržavati ono što želimo od naše Koprivnice – da budemo inovativni, da otvaramo nove poslovne projekte, da otvaramo i stvaramo nove poslovne ideje. Bit će tamo i 3D printer za najam. Jednostavno, omogućit će nam se jako, jako puno prostora za nove industrije kakvih možda do sada nije ni bilo.

Inkubator kreativnih industrija bit će uređen u Kampusu, lokaciji određenoj kao mjesto odakle će se razvijati Koprivnica budućnosti. Jakšić je rekao i da je razvoj poduzetništva imperativ aktualne gradske uprave: — Mi se želimo u naredne četiri godine pretvoriti u grad apsolutno okrenut našim građanima, apsolutno okrenut našim poduzetnicima.

Recimo i da su natječaj o uređenju poslovne infrastrukture na kojemu je Koprivnica dobila novac raspisali Ministarstvo regionalnog razvoja i Ministarstvo gospodarstva i poduzetništva.

Izvor: Koprivnički poduzetnik.
zatvori