Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Izložba malih životinja očarala je posjetitelje Podravskih motiva

Udruga uzgajatelja malih životinja Koprivnica predstavila se prigodnom izložbom na nedavno održanim Podravskim motivima.

Na izložbi su bile predstavljene 102 male životinje, od kunića, peradi, đureka i katica, golubova i egzotičnih ptica do fazana.

Udruga je, podsjetimo, osnovana krajem siječnja ove godine, a već je sudjelovala na dvije manifestacije: na Danima travnjaka u svibnju i sada na Podravskim motivima. Trenutno ima 34 člana što je, kažu, jako dobro. — Cilj nam je okupiti što više mladih jer mladi su pokretači udruge, osobe koje su sposobne puno napraviti za samu udrugu te prije svega pokazati građanima Koprivnice i okolice da se to može uz malo više truda — poručuje predsjednik udruge Robert Kranjčević (20). — Poznato je svima da se tim hobijem bave “penzići” koji su u mirovini i imaju vremena za to, jer životinjama prije svega treba osigurati kvalitetnu hranu, smještaj, klimatske uvjete, stoga put do titule šampiona nije nimalo lak.

Kranjčević podsjeća i na to da je Koprivnica nekada imala jednu od najjačih takvih udruga u Hrvatskoj koja je bila uzor drugima, ali je spletom okolnosti prije desetak godina ugašena. Uzgoj i izložbe malih životinja zahtjevne su aktivnosti za koje se u udruzi nadaju da će dobiti podršku od Grada Koprivnice. Već imaju članove iz Slovenije i Mađarske, a dogovorili su suradnju s udrugama iz slovenskih Ormoža i Maribora.

Također, proteklog vikenda u Đurđevcu je povodom Picokijade održana i izložba “Najlepši pevci Podravine” na kojoj su sudjelovali i članovi udruge Marija i Željko Kranjčević te Darko Vranić. Marija Kranjčević osvojila je prvo mjesto, odnosno ima najljepšeg podravskog pijevca.

zatvori