Petak, 29. ožujka 2024.

Obišli kupališta i upozorili kupače na opasnosti koje vrebaju u vodi

Kupače na Šoderici i Dravi prošle su subote posjetili djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Kluba mladih i Općinskog društva CK Legrad kako bi ih upoznali s pravilima ponašanja na vodi i uz vodu te im podijelili edukativne materijale.

Riječ je o dijelu projekta “Sigurnost na vodi”, a osim edukativnih letaka Hrvatskog Crvenog križa, kupači su dobili i lopte za igru u vodi što je posebno razveselilo najmlađe.

Uz to, kupači su dobili i lepeze Hrvatskog Crvenog križa izrađene u sklopu ovogodišnjih aktivnosti radne skupine za zaštitu od vrućine. Na njima se nalaze detaljne upute o tome kako se zaštititi od vrućina te kako pomoći osobi koja je doživjela toplinski udar.

U obilasku kupališta pridružili su im se i policijski službenici Željko Šoštarić i Dražen Krnjak, budući da je Policijska uprava koprivničko-križevačka partner Crvenom križu u provedbi projekta “Sigurnost na vodi”. Oni su postavili letke na kojima su također istaknuta važna pravila za kupače.

Cilj ove zajedničke akcije je prevencija nesreća na vodi te podizanje svijesti o važnosti sigurnosnih mjera prilikom kupanja.

Projekt Sigurnost na vodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provodi već četvrtu godinu za redom, a odobrio ga je i financira Hrvatski Crveni križ.

zatvori