Srijeda, 24. travnja 2024.

LJETO U KNJIŽNICI Pogledajte bogat program za sve uzraste i pronađite nešto za sebe

Koprivnička Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ i za ovo ljeto priprema pregršt različitih sadržaja. Točnije, knjižničari, ali i volonteri provest će ukupno 41 program od kojih je 29 namijenjeno djeci, a 12 odraslima.

To su, kako smo čuli na današnjem predstavljanju, redom tradicionalni programi koje su Koprivničanci prepoznali i kojima se rado odazivaju.

Dijana Sabolović-Krajina. Snimila Nela Carek.

— Ljeto u Knjižnici bit će u znaku međugeneracijskih druženja, inovativnosti, kreativnosti, zabave i razonode. Osnovni nam je cilj pridonijeti kvaliteti života u našem gradu. Knjižnica je mjesto koje itekako pridonosi kvaliteti okupljanja, prenošenja znanja i poticanja na iskazivanje kreativnosti. Nama je jako stalo da budemo fizičko mjesto. Bez obzira na nove medije i tehnologije, smatram da su fizička mjesta javnog karaktera jako bitna — rekla je ravnateljica knjižnice Dijana Sabolović-Krajina.

Uz različite pričaonice za malu djecu, jezične igraonice, zdravstvene susrete i slično, iz knjižnice najavljuju i neke nove akcije. Tako će se na odjelima moći posuditi CD-i i DVD-i, a promovirat će se i čitanje pomoću QR kodova. Isto tako, knjižničari pozivaju sve zainteresirane da vrijeme praznika provedu i volontirajući kod njih.

Od novosti, spomenimo da čitateljski klub tijekom ljeta seli u Le Petit Café, a po dobrom starom običaju tržnice knjiga održavat će se u gradskom parku.

Podsjetimo još da Knjižnica ljeti ima drugačije radno vrijeme. Do početka rujna ponedjeljkom i utorkom radi od 12 do 19, a srijedom, četvrtkom i petkom od 8 do 15 sati. Uprava radi radnim danom od 7 do 15 sati. Tijekom srpnja i kolovoza knjige neće se moći posuđivati niti vraćati subotama.

zatvori