Utorak, 23. travnja 2024.

AKCIJA ČIŠĆENJA POTOKA Volonteri će danas zasukati rukave i ukloniti smeće iz korita, pridružite im se

Volonterska akcija čišćenja korita potoka Koprivnica održat će se danas s početkom u 18 sati.

Podsjetimo, akciju organizira skupina volontera okupljenih u inicijativu Plus za Koprivnicu uz Udrugu Kopriva, Drava Art Biennale i koprivnički Komunalac, a motiv je bio naš članak s galerijom fotografija koje smo snimili na dnu presušenog potoka.

Svi zainteresirani trebaju doći u 18 sati kod mosta na raskrižju Goričke ulice i Ulice Novi Brežanec. Treba ponijeti rukavice i vodu te doći u staroj, laganoj odjeći, ali preporučuju se čvrste cipele ili gumene čizme. Od koristi će biti i alat poput lopata i sličnog, a prikupljeno smeće uklonit će se uz pomoć Komunalca.

Kako je posljednjih dana padala kiša, dno potoka više nije sasvim suho što bi donekle trebalo olakšati izvlačenje teških guma i drugih većih komada otpada. Na dijelu korita koji će se čistiti, od mosta u Novom Brežancu do mosta u Starogradskoj ulici, vode ima samo mjestimice u lokvama što ne bi trebalo zasmetati akciji. No, prognostičari najavljuju mogućnost kiše i pljuskova krajem poslijepodneva i navečer: ukoliko vremenski uvjeti budu nepovoljni, akcija će se odgoditi za neki sljedeći termin. Organizatori poručuju kako zasad sve ide prema planu i svi zainteresirani neka dođu na okupljanje u 18 sati.

zatvori