Subota, 20. travnja 2024.

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Tko koga mijenja i kako su posložena radna tijela

Konstituiranje predstavničkog tijela Koprivničko-križevačke županije bilo je prigoda da se zamijene izabrani članovi skupštine.

Zbog nespojivosti dužnosti, župana – Mrežinog Darka Korena – u skupštini mijenja kolega s liste Ivica Srbljinović iz Dropkovca, a dožupane Darka Sobotu i Ratimira Ljubića Miroslav Kovačić iz Kalinovca i Renato Kivač iz Koprivnice, obojica s liste HDZ-a.

Hrvatska demokratska zajednica je odredila i da umjesto ravnatelja koprivničke bolnice Mate Devčića u skupštinu ulazi Stjepan Peršin iz Križevaca, a umjesto ravnateljice Doma za stare i nemoćne Vesne Križan Irena Jagarinec iz Starigrada.

Stjepan Milinković i Franjo Poljak s HDZ-ove liste iskoristili su svoje pravo stavljanja mandata u mirovanje, pa im je stranka za zamjenu odredila Eugena Palija iz Gole i Martinu Kuntić iz Hižanovca.

Snimio Marko Posavec.
Ivica Lukač. Snimio Marko Posavec.

Nositelj lijeve koalicije Slavko Tucaković kao državni službenik također zbog nespojivosti dužnosti neće moći biti u Županijskoj skupštini. Umjesto njega, koprivnički SDP će predstavljati Ivica Lukač iz Starigrada.

Zamijenjen je i bregovski načelnik Mario Hudić. Umjesto njega, boje HSS-a u Županijskoj skupštini brani Siniša Maroševac, također iz Koprivničkih Bregi.

Matija Zamljačanec. Snimio Marko Posavec.

Vijećnici će osnovati svoje klubove. Najavljeno je da će zajednički klub osnovati HDZ i Mreža. Klub od četiri vijećnika nakon napuštanja lijeve koalicije osnovali su HSU, HNS i nezavisni Matija Zamljačanec koji je napustio HNS. Kroz zajednički klub djelovat će i vijećnici SDP-a i laburisti, te donedavno nezavisni Željko Lacković. On je osnovao političku stranku Željko Lacković – nezavisne liste, a uz njegovih sedmero vijećnika u zajedničkom klubu je i Dejan Kutičić iz Živog zida. Kako zasad stvari stoje, za samostalni klub vijećnika odlučili su se jedino u HSS-u.

Članovi novokonstituirane Županijske skupštine jučer su izabrali i nekoliko tijela.

MANDATNO POVJERENSTVO
– Đurđica Mustaf, Mreža, predsjednica
– Siniša Pavlović, HDZ
– Marko Fucak, SDP

ODBOR ZA STATUT I POSLOVNIK
– Verica Rupčić, HDZ, predsjednica
– Goran Gregurek, Mreža, dopredsjednik
– Božidar Štubelj, HSU
– Karolina Vidović, HSS
– Željko Lacković, ŽELJKO LACKOVIĆ NEZAVISNE LISTE

ODBOR ZA FINANCIJE I PRORAČUN
– Damir Felak, HDZ, predsjednik
– Vjekoslav Maletić, Mreža, potpredsjednik
– Hrvoje Parag, HDZ, član
– Goran Borčić, HNS, član
– Željko Vugrinec, SDP, član
– Robertina Zdjelar, ŽELJKO LACKOVIĆ NEZAVISNE LISTE
– Mario Hudić, HSS

ODBOR ZA IZBOR I IMENOVANJE
– Mirko Perok, HDZ, predsjednik
– Miljenko Flajs, MREŽA, potpredsjednik
– Miroslav Kovačić, HDZ, član
– Matija Zamljačanec, NEZAVISNI, član
– Ivan Sabolić, SDP, član
– Tomislav Pasariček, HSS, član

zatvori