Utorak, 19. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO Hrabri vatrogasci spasili su Torčec od niza katastrofa

Prava je katastrofa zadesila malo podravsko selo Torčec. Dogodio se potres i to usred oluje. Munja je zapalila mjesnu školu, crkvu, društveni dom, gospodarski objekt i kafić, a zbog jakog vjetra vatra se proširila i na otvoreni prostor oko škole. Da stvari budu još gore, kod mosta preko potoka Gliboki sudarila su se dva vozila, jedno se zapalilo, a u drugome je bilo ozlijeđenih osoba…

Srećom, to nije bio stvarni događaj već scenarij velike taktičko-pokazne vatrogasne vježbe “Podravina 2017.” čiji je cilj bio pokazati spremnost koprivničke Javne vatrogasne postrojbe i podravskih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

U vježbi je sudjelovalo ukupno 115 vatrogasaca s 24 vozila, a uz Javnu vatrogasnu postrojbu Koprivnica Torčec su spašavali i DVD Đelekovec, Imbriovec, Koprivnički Bregi, Legrad, Peteranec, Sigetec, Torčec, Novigrad Podravski, Hlebine, Glogovac, Gola, Bakovčice, Domaji, , Kuzminec, Subotica Podravska, Rasinja, Koprivnički Ivanec, Draganovec, Reka, Štaglinec, Starigrad, Jagnjedovec i Koprivnica, kao i koprivnička Hitna pomoć koja je zbrinula unesrećene iz automobila.

Pogledajte kako je to izgledalo!

Velika vatrogasna vježba u Torčecu

Posted by Drava.info on Saturday, June 24, 2017

 

zatvori