Četvrtak, 25. travnja 2024.

SPAS U ZADNJI ČAS Želimir Mešnjak u Austriji spasio niželigaša od ispadanja

Bivši trener Koprivnice Želimir Mešnjak brzo je nakon odlaska s klupe Zelenih pronašao novi angažman. Preuzeo je SC Kroatisch Minihof, austrijskog niželigaša koji se grčevito borio za opstanak. U trenutku kada je Mešnjak preuzeo konce, klub je bio predzadnji sa samo tri boda ispred mjesta koje vodi u niži rang.

U pet utakmica koje je proveo na klupi Minihofa, Mešnjak je upisao dvije pobjede, jedan remi i dva poraza što je na kraju bilo dovoljno da s velikih sedam bodova prednosti njegova momčad ostane u ligi.

– Izrazito sam zadovoljan s poslom koji sam obavio u Austriji. Moram se ovom prilikom zahvaliti i Nikoli Krušelju čiji su golovi uvelike pomogli da klub ostanke u ligi. Nakon dva poraza u prva dva kola kada sam još upoznavao igrače i sustav, shvatio sam gdje su greške, promijenili smo sustav i taktiku i na kraju sa sedam bodova u posljednja tri kola uvjerljivo ostali u ligi – rekao nam je Mešnjak.

Uz novigradsku Dravu i Koprivnicu prošle godine, ovo je već treći klub kojem je Mešnjak pomogao da ostane u ligi. – To je istina. Imam osjećaj da sam naučio i shvatio kako se postaviti u momčadima koje se bore za opstanak. Znam kako s njima odigrati na rezultat, ali ne bi htio da me se etiketira kao trenera koji spašava, već bi htio da se u budućnosti borim i za velike rezultate i vrhove ljestvica – objasnio je bivši trener Koprivnice.

Što se tiče budućnosti, Mešnjak ima nekoliko opcija. – Postoje tri opcije u Hrvatskoj. Jedna je jako ozbiljna, dok su dvije na amaterskoj razini. Također, sadašnji klub mi nudi ostanak. Prioritet mi je da ostanem trener na profesionalnoj razini, da se ne vraćam korak unatrag – zaključio je Mešnjak.

Legrađanin nam je objasnio kako mu je želja barem još sezonu ili dvije igrati nogomet na amaterskoj razini, u županijskim ligama. Gdje će Mešnjak nastaviti trenersku karijeru i hoće li nastaviti nogometnu saznat ćemo uskoro, najvjerojatnije u idućih tjedan dana.

zatvori