Četvrtak, 18. travnja 2024.

Slaven u pripremnoj utakmici pobijedio ponajboljeg slovenskog prvoligaša

Nogometaši Slaven Belupa jučer su otputovali na desetodnevne pripreme u Sloveniji i već prvoga dana, prije nego što su se smjestili u hotel na Rogli, u trening-utakmici svladali su Goricu, drugoplasiranu momčad u prvenstvu susjedne države.

Utakmica je odigrana u Šolskom centru Slovenske Konjice, a naši su Farmaceuti slovenskog predstavnika u Europskoj ligi pobijedili s 1:0 pogotkom Mirka Ivanovskog u 53. minuti nakon vrlo dobrog ubačaja novopridošlog Ante Vrljičaka, juniora Hajduka i bivšeg igrača Dugopolja.

— Odlučio sam podijeliti minutažu tako da su neki igrači igrali više, a neki manje. Želim naglasiti da je pristup utakmici bio jako dobar i ozbiljan, a posebno sam zadovoljan prikazanom izvedbom s jednim od najboljih slovenskim prvoligaša u prošlom prvenstvu — kazao je trener Željko Kopić.

Vrijedi spomenuti i kako je to bio prvi poraz Gorice još od 7. ožujka. Slaven Belupo će još jednu prijateljsku provjeru priprema na Rogli imati 1. srpnja, a suparnik će mu biti rumunjski prvoligaš Voluntari.

ND GORICA – NK SLAVEN BELUPO 0:1
GORICA: Sorčan, Curkov, Tavčič, Jogan, T. Kavčič, Kolenc, Kapič, Marinić, Žigon, Osuji, Filipović (još su igrali: Likor, Gregorič, Boben, Celcer, Grudina, Humar, Edafe, Golič, Nagode, Božinel, Kompar, Lipovček, Žižek, Jernol, Leban, M. Kavčić)
Trener: Miran Srebrnič
SLAVEN BELUPO: Marković, Međimorec, Musa (od 60. Šarlija), Katić, Purić (od 80. Čakarić), Telushi (od 75. Srbljinović), Bistrović (od 60. Arap), Godo (od 45. Vrljičak), Ivanovski, Rebernik ( od 45. Kendeš, od 70. Bartulović), Tatar (od 60. Bogojević)
Trener: Željko Kopić
Strijelac: 0:1 – Ivanovski (53)
Sudac: Gojko Goričan (Sl. Konjice)
SLOVENSKE KONJICE – Stadion ND Dravinja
Gledatelja: 100.

zatvori