Petak, 29. ožujka 2024.

110 GODINA Ovoga petka slavimo veliki rođendan našeg Slaven Belupa

Koprivničko Povijesno društvo u petak će obilježiti 110. rođendan Nogometnog kluba Slaven Belupo.

Svečanost će se održati u dvorani Domoljub, a na njoj će se akademik Dragutin Feletar i sportski djelatnik Branko Pleše u svojim izlaganjima prisjetiti najvažnijih događaja, ali i ljudi u Slavenovoj povijesti.

— U petak će biti 110 godina kako je, u gradskom paviljonu, osnovan naš klub. On je kasnije dobio ime Slaven i nekoliko puta je mijenjao ime. Smatramo da takva institucija u Koprivnici ne postoji. I Podravka, naivna umjetnost i Grupa Zemlja, sve je to osnovano kasnije — ističe Pleše.

Pleše i Feletar slažu se da jednom takvom klubu treba na ovaj način odati priznanje. Dvojac Slaven nazivaju i fenomenom jer je u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi dvadeset godina, što je s obzirom na veličinu grada, kažu, nevjerojatan uspjeh.

— Varaždin, Sisak, Karlovac, Slavonski Brod, koji su puno veći od Koprivnice, više nemaju prvoligaša, a Koprivnica ima. I to punih dvadeset godina. S time se možemo pohvaliti zahvaljujući dugogodišnjem razumijevanju Podravke, Belupa i cijelog ovdašnjeg gospodarstva — složni su.

Skup pod nazivom “110. rođendan Slavena” počinje u 18 sati i pozvani su svi simpatizeri našeg prvoligaša. Napomenimo na kraju da će sam klub ovu obljetnicu proslaviti na jesen.

zatvori