Petak, 19. travnja 2024.
Home Featured SJEĆANJE NA MLADENA KEMU BOGDANOVIĆA ‘Nogometni Mozart’ napustio nas je prije četrnaest godina

SJEĆANJE NA MLADENA KEMU BOGDANOVIĆA ‘Nogometni Mozart’ napustio nas je prije četrnaest godina

0
SJEĆANJE NA MLADENA KEMU BOGDANOVIĆA ‘Nogometni Mozart’ napustio nas je prije četrnaest godina
IZVOR: FB Mladen Kemo Bogdanović
Mladen Bogdanović Kemo igrao je za Slaven Belupo, tadašnji Slaven Bilokalnik, u ranim devedesetim godinama, a o njegovim nogometnim vještinama dovoljno govori podatak da su ga suigrači zvali ‘nogometnim Mozartom’.

Na današnji dan prisjećamo se popularnog Keme koji je prije točno 14 godina, u svojoj 43. godini života, podlegao ozljedama zadobivenima u prometnoj nesreći tri dana ranije.

— Bio je zaista vrhunski igrač. Imao je mali problem, dosta suigrača nije moglo poloviti njegove ideje na terenu, a kad ga je Oli (Oliver Drvosek, nap.a.) napokon shvatio to je bilo čudo od igre. Tad se igralo da svi napucavaju na korner zastavicu pa da krila centriraju, a on je tražio samo dubinu. Kažem, kad ga je Oli shvatio svako malo bio je sam pred golmanom. Ono što je Mozart bio u glazbi to je on bio na terenu. Zamislite kako smo se osjećali kada je u naš klub došao igrač koji je s Hajdukom rušio europske velikane. Uh, kakav je kliker imao za nogomet — rekao nam je Berislav Slukić, bivši golman Slaven Belupa i Bogdanovićev suigrač, kada smo pričali o splitskom nogometnom romantiku.

Kemo je bio i trener u Školi nogometa Slaven Belupa i sigurno ostaje velika žal što svoje znanje nije mogao duže prenositi na neke nove klince. Kažu: “Bio je bećar i na terenu i van terena, ali pravi čovjek.”

IZVOR: FB Mladen Kemo Bogdanović
zatvori