Četvrtak, 28. ožujka 2024.

OSKAR ZNANJA Četvero koprivničkih učenika zaslužilo je prestižno državno priznanje

Troje koprivničkih učenika jučer je u Zagrebu svečano primilo Oskar znanja, najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima učenicima koprivničkih i srednjih škola te njihovim mentorima, a još jedna učenica svoj će Oskar primiti danas.

Ovogodišnji koprivnički dobitnici su Gregor GašparićMaksimilijan Perković, učenici Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski”, Maja Gregor iz Gimnazije “Fran Galović” i Nela Krapinec iz Umjetničke škole “Fortunat Pintarić”.

Gregor i Maksimilijan priznanje su osvojili u kategoriji međunarodnih prvaka iz područja tehnička kultura – robotika za svoj uspjeh na međunarodnom natjecanju u Austriji, a mentor im je bio profesor Ivica Kolarić.

Maja Gregor. Izvor: FRANzine.

Maja Gregor Oskar je zaslužila osvojenim prvim mjestom na državnoj izložbi iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna na kojoj je sudjelovala zajedno s Veronikom Lojan. Mentorica im je bila profesorica Iva Bolfek.

Svečanost dodjele održana je u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a organizirala ju je Agencija za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja s Hrvatskom zajednicom županija.

Nela Krapinec, učenica Umjetničke škole “Fortunat Pintarić”, svoj će Oskar preuzeti danas na svečanoj dodjeli u atriju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i to za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju u suvremenom plesu.

Nela Krapinec. Foto: Renato Branđolica.
zatvori