Srijeda, 24. travnja 2024.

PATRIK LOPATNIK Najbolji igrač prve ŽNL: Ovo je priznanje cijeloj mojoj momčadi

Dvadesetogodišnji Patrik Lopatnik, napadač Osvita iz Đelekovca, osvojio je trofej Radio Drave i portala Drava.info za najboljeg igrača Prve županijske nogometne lige u sezoni 2016./2017. Riječ je o priznanju koje smo ove godine premijerno uveli i koje će postati tradicionalno.

Podsjetimo, za najboljeg su ga odabrali svi treneri klubova iz Prve lige, a Patrik je nagradu osvojio ostavivši iza sebe Hrvoja Bačija, Nikolu Premeca i Domagoja Kučandu. Ovim povodom mladog napadača Osvita ugostili smo u redakciji Radio Drave gdje smo mu uručili pehar i prigodne poklone.

— Zaista sam iznenađen. Bio sam na poslu kada su mi krenule stizati poruke od mame, cure, prijatelja, ma od svih, da pogledam link, da pogledam članak. Nisam mislio da će treneri baš mene odabrati, ali sigurno je da sam ponosan na to, da im se svima zahvaljujem i naravno da sam sretan — rekao nam je Patrik.

Snimio Marko Posavec.

Dodatna potvrda ove nagrade je i činjenica da je Patrik prvi strijelac Prve lige s čak 23 postignuta pogotka. — Ma nisam mogao vjerovati ni da ću biti najbolji strijelac, a kamoli najbolji igrač. Bit će mi ovo veliki motiv za još bolji rad. Naravno, ne smijem zaboraviti sve svoje suigrače bez kojih ova dva priznanja ne bi bila u mojim rukama. Zapravo su i ova vaša nagrada i titula najboljeg strijelca dvije momčadske nagrade, nagrade za Osvit — skromno je objasnio mladi Đelekovčanin.

Odličnom sezonom iza sebe mladi Đelekovčanin najavio je da je spreman i za veće dosege od županijskog nogometa. — Tek je završila sezona pa nisam ozbiljnije još stigao o svemu razmisliti, ali sigurno je da gledam na mogućnost da zaigram u višim rangovima, da vidim koliko mogu na višoj razini. Probao sam na zimu u Koprivnici, ali sam odlučio da je bolje krenuti od ljeta s nekom novom momčadi iz višeg ranga. Za sada nemam nikakve konkretne ponude, ali, ponavljam, volio bih se okušati u jačim ligama. Ako ne, moj Đelekovec je uvijek tu — zaključio je Patrik.

Mladi napadač đelekovečkog Osvita jučer je proslavio svoj 20. rođendan. Sigurno da je pred njim još duga nogometna karijera. Tko zna možda ga uskoro vidimo i u višim rangovima – MŽNL, Treća HNL ili možda čak austrijske lige… Vrijeme će pokazati.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori