Petak, 19. travnja 2024.

BORIS LALOVAC U KOPRIVNICI Podržao Jakšića i Tucakovića i komentirao kako situacija oko Agrokora utječe na Podravku

Članovi koalicije SDP, HNS, HSS, HSU i HL Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije održali su kavu s predstavnicima medija iz Koprivničko-križevačke županije.

Na samom početku druženja posebno je istaknuto zadovoljstvo vođenja kampanje koja je protekla u pozitivnom i afirmativnom tonu te čiji je glavni zadatak bio istaknuti dosadašnje projekte, ali i one planirane.

Podršku Koaliciji na predstojećim lokalnim izborima dao je i Boris Lalovac koji je svojim dolaskom u Koprivnicu jasno građanima poručio kako vjeruje u uspjeh Mišela Jakšića i Slavka Tucakovića na predstojećim izborima.

Ustupio Marko Horvat.

– Upravo ova pozitivna kampanja, za građane, uz građane i sa srcem te podrška koju imamo od naših koalicijskih partnera važna nam je – istaknuo je Slavko Tucaković, kandidat Koalicije za župana te napomenuo kako je zadovoljan reakcijama građana na terenu.

Okupljenim predstavnicima medija obratio se i Boris Lalovac, potpredsjednik SDP-a koji je poseban naglasak stavio na gospodarski aspekt aktualne politike i njegov utjecaj na Podravku, odnosno utjecaj situacije Agrokora na Podravku.

– Prema današnjim novim najavama Ramljak planira još 400 milijuna eura pozajmice, što je do sada zajam pola milijarde eura u roku od dva mjeseca. Postavlja se pitanje kakva je to politika koju oni provode za rješavanje dugova. Ono što me najviše brine je što se ne spominje kako će dobavljači riješiti svoj problem. Spominju se samo naplata mjenica. Neki od dobavljača najavili su otpis potraživanja i to brine jer ako je to rekao jedan od dobavljača to će utjecati i na druge. Tu sad treba spomenuti Podravku s obzirom na to da znamo da je ona bitna za vaš kraj. Ako je cilj Lex Agrokora bio da dobavljači otpišu svoja potraživanja, a bankari se nadmeću tko će se dovesti u prvenstvo naplate onda je Lex Agrokor bio potpuni promašaj – rekao Boris Lalovac i napomenuo kako se nada da do takvog scenarija neće doći.

Ustupio Marko Horvat.

Istaknuo je kako zna da je Podravka važna za ovaj kraj te scenarij kojim bi Podravka otpisala svoja potraživanja znači i stopiranje investicija što nikome nije cilj i na što nitko nema pravo. Upravo na ovu temu nadovezao se i Mišel Jakšić, kandidat Koalicije za gradonačelnika Grada Koprivnice.

– Građani Koprivnice su stvarali Podravku i nadamo se da se ovaj scenarij neće dogoditi. Pričekat ćemo da vidimo kako će se situacija razvijati i iskreno se nadam da ima odgovornosti u premjeru Plenkoviću, ali vjerujem i da je Uprava Podravke dovoljno odgovorna da štiti interese kompanije – zaključio je Jakšić.

Kandidati su još jednom istaknuli kako im je najvažnije biti uz građane i raditi za građane sa srcem.

Nakon održane kave s predstavnicima medija uslijedilo je druženje s građanima koji su srdačno pozdravili kandidate Koalicije i njima podijelili svoje ideje i mišljenja.

zatvori