Petak, 19. travnja 2024.
Home Aktualno Koren: Jakšić je uložio velike napore da sruši većinu u Županijskoj skupštini, od danas ću se i ja početi baviti njime!

Koren: Jakšić je uložio velike napore da sruši većinu u Županijskoj skupštini, od danas ću se i ja početi baviti njime!

4
Koren: Jakšić je uložio velike napore da sruši većinu u Županijskoj skupštini, od danas ću se i ja početi baviti njime!
Darko Koren i Mišel Jakšić. Snimio Marko Posavec.
Darko Koren i Mišel Jakšić / snimio Marko Posavec.
‘Jučer konstituirana većina u skupštini Koprivničko-križevačke županije je izuzetno čvrsta, stabilna i kvalitetna. Temelji se na međusobnom poznavanju, povjerenju i iskrenosti i ne treba sumnjati da ćemo mandat kvalitetno odraditi do kraja.’

Rekao je to novinarima okupljenima danas u sjedištu Županijske uprave čelnik Mreže nezavisnih lista, župan Darko Koren. Jasno je poručio da formiranje skupštinske većine Mreže i HDZ-a s klubom HSU-a, HNS-a i nezavisnog Matije Zamljačanca nije rezultat političke trgovine pa će sa svima onima koji to plasiraju u javnost ubuduće komunicirati preko nadležnih institucija. A svjestan je, kaže Koren, da je bilo puno onih koji su se trudili da do formiranja skupštinske većine ne dođe te da se sruši Županijska skupština i, kako je slikovito rekao, glava župana i njegovih zamjenika.

Koren ujedno točno zna tko iza toga stoji: — U tome je prednjačio mladi gospodin Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, iz ne znam kojih razloga. To jasno i otvoreno sad tvrdim, za to imam i dokaze, bude li potrebno. Dakle, mladi gospodin je uložio veliku energiju i puno vremena u to i nije uspio. Ne razumijem zbog čega je bila ta silna želja da se sruši legitimno izabrana izvršna vlast ove županije i da ne dođe do formiranja većine u Županijskoj skupštini. Mogu samo ustvrditi da, s obzirom na to da se gospodin iznimno bavio time i sa mnom, od današnjeg dana i ja ću se početi baviti njime!

Ne želeći polemizirati, Korenu je ipak uzvratio gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić: — Pa dobro, možda bi bilo najbolje nešto takvo ne komentirati i spremiti u ladicu. Ali… Prije svega, građani su nas birali da se bavimo ozbiljnim poslom i projektima, a ne sukobima i tračevima. Na ove Korenove prijetnje i bahatost ne bih se osvrtao jer doista imam pametnijeg posla. A ni kućni odgoj mi ne dopušta da polemiziram s trgovcima, političkim nakupcima i onima koji se igraju ljudskim sudbinama i sudbinom cijelog našeg kraja.

Korenovi suradnici uvjereni su da će se skupštinskoj većini pridružiti i ostali članovi skupštine. Ruka suradnje je pružena i ostaje otvorena, poručio je predsjednik županijskog HDZ-a, dožupan Darko Sobota, te istakao da odaziv osobito očekuje od kluba Željka Lackovića.

Bit će zanimljivo pratiti kako će se kroz “Aleju uzdisaja” razvijati odnosi Zrinskog trga i Nemčićeve.

zatvori