Petak, 19. travnja 2024.

Sve o odvozu otpada Koprivničancima je sada dostupno na dlanu, a uskoro stiže i još novosti

Koprivničanci od kraja prošlog tjedna pomoću mobilne aplikacije ‘ZelenKO’ mogu pronaći najbliži zeleni otok sa spremnikom za papir, plastiku, staklo ili metal. Preko ‘Zelenka’ mogu primati i obavijesti o odvozu odvojeno prikupljenog otpada iz njihovih ulica te prijavljivati razne nepravilnosti koje se pojavljuju, a u aplikaciji su vidljive i sve novosti koje dolaze iz Komunalca.

— Odlučili smo na ovaj način nastaviti daljnje osvješćivanje i edukaciju građana i što više povećati odvojeno prikupljanje otpada kako bi se smanjio onaj dio koji ide na Piškornicu. Tako je nastala ideja za ovu aplikaciju koja u tome uvelike pomaže — rekla je Dravi.info predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb.

Ilustracija. Snimio Marko Posavec.

Aplikacija sadrži i kalendar – raspored odvoza plastike, papira i biorazgradivog otpada, a uključena GPS audio navigacija pomaže korisniku da pronađe najkraći put do željenog spremnika na zelenom otoku.

Koprivničanci je mogu preuzeti na Google Playju i koristiti na svojim Android uređajima, a dostupna je i korisnicima operativnog sustava iOS za iPhone uređaje.

Maja Hleb. Snimio Marko Posavec.

Podsjetimo, kako bi proširio dostupnost svojih usluga koprivnički Komunalac uključio se i u mrežu gradova i općina koji koriste internetski sustav zakrpaj.to putem kojega građani mogu svojim mobilnim uređajima brzo prijaviti komunalne probleme: razbacani otpad, rupe na cesti, pokvarenu javnu rasvjetu, grafite, razbijene klupe i drugi inventar, slomljene grane i slično.

— Više od jedne trećine građana te servise koristi redovito, a drugi povremeno. Iz godine u godinu, iz mjeseca u mjesec, broj korisnika se povećava — kaže Hleb.

Iz tog razloga razvijaju i novu aplikaciju “Zelena tržnica”. Ona će, najavljuje Hleb, služiti za interakciju kupaca, prodavača i njih kao vlasnika tržnice i na jednom mjestu okupiti ponudu i potražnju, a korisnicima bi trebala postati dostupna za otprilike mjesec dana.

zatvori