Utorak, 23. travnja 2024.

JOSIP OMRČEN ČEKO: Koprivnica može ponovno postati ‘odskočna daska’ prema Slaven Belupu

Nogometni klub Koprivnica već se nekoliko sezona u nizu redovito bori za opstanak u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Mnogo trenera je u tom vremenu prodefiliralo na klupi koprivničkog trećeligaša, a od jučer je momčad preuzeo Josip Omrčen Čeko.

Čeko je bio dugogodišnji igrač Slaven Belupa i Koprivnice, a nakon igračke karijere bio je i sportski direktor Farmceuta, trener u Školi nogometa koprivničkog prvoligaša. Zadnja avantura bila mu je u Turskoj gdje je bio pomoćni trener Kruni Jurčiću u turskom Adanasporu. Četrdesetsedmogodišnji Sinjanin sredinom srpnja povest će Koprivnicu u pripreme za novu sezonu.

– U razgovoru klubova, Koprivnice i Slavena, ponuđeno mi je da preuzmem Zelene te da pokušamo vratiti Koprivnicu na ono stanje od prije dvije, tri godine kada je povezanost ta dva kluba bila puno izraženija. Želimo vidjeti može li biti veća obostrana korist za oba kluba – objasnio nam je Omrčen Čeko.

Mnogo igrača Koprivnice najavilo je odlazak iz kluba pa je teško reći s kakvim će kadrom raspolagati novi trener.

Sigurno je da će prvi zadatak, kako kluba tako i naš i moj, biti rješavanje igračkog kadra. Ponavljam, tu će biti važan i Slaven. Moramo vidjeti koji igrači žele ostati u klubu i podići razinu rada na jednu višu razinu. S druge strane, moramo vidjeti možemo li napraviti selekciju novih, mladih igrača kojima će biti zanimljiva ta priča povezanosti Koprivnice i Slavena gdje će se pokušati svojim igrama i zalaganjem dovesti u priliku da zaigraju za koprivničkog prvoligaša. Još uvijek nisam obavio razgovor s nijednim od igrača koji su igrali prošle godine za Koprivnicu, ali naravno, nemam ništa protiv da svi od njih ostanu. Većinu igrača i poznajem te sam ih trenirao u prošlosti i siguran sam da svi od njih mogu konkurirati za momčad – rekao je novi trener Koprivnice.

Ono što mnogi navijači, ne samo Koprivnice, nego i Slaven Belupa, žele je to da koprivnički trećeligaš ponovno postane ‘odskočna daska’ do svlačionice Farmaceuta.

Već i ptice na grani znaju da je većini mladih nogometaša preveliki ‘skok’ između juniorskog i prvoligaškog nogometa stoga je Koprivnica odlična prijelazna stepenica.

– Ta nit zajedničkog rada i suradnje se možda izgubila u posljednje vrijeme. Nema razloga da se to ne vrati na stanje kakvo je bilo prije. Sigurno bi to bila dobra priča, a to pokazuju brojni igrači koji su kroz Koprivnicu postali prvotimci Slavena i od kojih je klub na kraju imao velike koristi – pojasnio nam je Čeko.

Iako je još uvijek prerano pričati o rezultatskim ciljevima, sigurno je da će novi trener pokušati izbjeći borbu za opstanak u kojoj se Koprivnica nalazi već nekoliko godina.

– Rezultatski cilj ovisit će o tome kakvu ćemo selekciju igrača napraviti. Teško je obećavati nešto ako još uvijek ne znamo s kojom ćemo momčadi ući u prvenstvo. Smatram da je neprihvatljivo da rezultat bude na razini prošlogodišnjeg. Naravno, tu ne krivim bivšeg trenera ili nekog drugog jer su svi dali svoj maksimum, ali je jednostavno atmosfera u i oko kluba pridonijela tom rezultatu. Siguran sam da ćemo se u tom rezultatskom dijelu popraviti i da ova godina neće biti kao prošle. Kada složimo momčad moći ćemo konkretnije govoriti o cilju – zaključio je novi trener Koprivnice.

Želja svih navijača koprivničkog trećeligaša je da Zeleni ponovno postanu konkurentni u Trećoj ligi i da izbjegnu borbu za opstanak. Ipak, puno važnije je da uistinu profunkcionira veza između Koprivnice i Slavena od koje bi, sigurni smo, oba kluba, ali i brojni mladi igrači imali veliku korist.

zatvori