Petak, 19. travnja 2024.

Išao se bez vozačke provozati na motoru pa bježao od policije

Na podravsko-prigorskim cestama u posljednja 24 sata nije se dogodila nijedna prometna nesreća, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.  No, nekolicina vozača zbog svojih je prekršaja završila na sudu.

Tako je na Prekršajni sud u Koprivnici jučer doveden 75-godišnji vozač koji je u petak u večernjim satima u Kunovec Bregu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,99 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Kažnjen je kaznom zatvora od 20 dana uvjetno na 6 mjeseci, zabranom upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci i novčanom kaznom od 3000 kuna.

Svoju kaznu dobio je i 32–godišnji vozač koji je u Koprivnici u 4:35 sati upravljao motociklom prije položenog vozačkog ispita A kategorije, nije se zaustavio na znak policijskih službenika, a odbio je i alkotestiranje. On je kažnjen kaznom zatvora 29 dana uvjetno na 6 mjeseci, zabranom upravljanja vozilima A kategorije šest mjeseci i novčanom kaznom od 2300 kuna.

Na Prekršajnom sudu jučer je završio i 51 –godišnji vozač koji je oko ponoći u Subotici Podravskoj upravljao traktorom pod utjecajem alkohola 3.15 promila te omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Traktorist je kažnjen kaznom zatvora od 20 dana uvjetno na 6 mjeseci, zabranom upravljanja vozilima F kategorije 6 mjeseci te novčanom kaznom od 2500 kuna.

zatvori