Petak, 19. travnja 2024.
Home Aktualno PIVOLJUPCI, ZAPAMTITE OVO IME Helena Ketiš studira Pivarstvo i želja joj je otvoriti vlastitu malu pivovaru

PIVOLJUPCI, ZAPAMTITE OVO IME Helena Ketiš studira Pivarstvo i želja joj je otvoriti vlastitu malu pivovaru

0
PIVOLJUPCI, ZAPAMTITE OVO IME Helena Ketiš studira Pivarstvo i želja joj je otvoriti vlastitu malu pivovaru
Ustupila Helena Ketiš.
— Jednog dana pit ćete moje pivo koje će biti najbolje koje ste do tada probali — govori mom društvu prije nekoliko subota simpatična i nasmijana djevojka, noseći nam novu rundu.

I ne, nije se šalila. U moru studenata ekonomije, prava, stranih jezika, društvenih znanosti i slično, Koprivničanka Helena Ketiš studira – pivarstvo.

Smjer je to unutar stručnog studija prehrambene tehnologije na Veleučilištu u Karlovcu, a upisala ga je jer je i sama ljubiteljica piva i željela bi jednog dana otvoriti svoju pivovaru i proizvoditi craft pivo.

Helena je trenutno na prvoj godini i, kaže, jedva čeka drugu s novim kolegijima. Rijetko se može susresti netko tko s toliko entuzijazma priča o svom fakultetu i fakultetskim obvezama kao Helena.

— Ma na faksu mi se sve sviđa, profesori su izvrsni i uvijek pomažu, a od kolegija na prvoj godini najdraži su mi analitička i fizikalna kemija — kaže i dodaje da je i u srednjoj školi najviše voljela kemiju, a da joj hrvatski nikako nije išao.

— U srednjoj školi uživala sam kad bi u laboratoriju radili vježbe. Tad sam se zaljubila u kemiju i sve što ima veze s eksperimentima — prisjeća se.

Bila je to koprivnička Srednja škola, smjer tehničar nutricionist, a ova svestrana mlada 20-godišnjakinja osim u pivo, zaljubljenica je i u plivanje, pjevanje i karate. Kad je bila mala, nije željela postati pivarica, već prvakinja u plivanju. No, s vremenom su se, kaže, njeni snovi malo promijenili.

Ustupila Helena Ketiš.

Kad završi fakultet, Helena može raditi u različitim poduzećima na kontroli kakvoće hrane i u industriji piva, no već znamo da ima drugačije planove.

— Jedva čekam da počnemo učiti malo više o samom pivu, tako da mogu odmah početi s pripremama. Želim pronaći idealni okus piva za mene i, nadam se, za još puno ljudi — kaže.

Način na koji Helena govori o izboru zanimanja i svom snu uistinu potvrđuje onu: ‘Izaberi posao koji voliš i nećeš morati raditi ni jedan dan u životu’. Mi joj želimo svu sreću i, naravno, bilježimo se za degustaciju.

zatvori