Srijeda, 17. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Pogledajte kako su poznati Koprivničanci čestitali rođendan Osnovnoj školi “Braća Radić”

Svečanim programom u dvorani Domoljub Osnovna škola Braća Radić u petak je proslavila 60 godina djelovanja.

Svečanost je bila prilika da se istaknu i svi značajni projekti koji su se u školi u protekloj godini provodili, ali i oni koji će se provoditi.

– Iza nas je uspješnih 60 godina postojanja. Škola se u tih 60 godina u mnogočemu promijenila, od zgrade pa do načina poučavanja i odnosa učenika i učitelja. Dokaz da smo svih ovih godina bili uspješni su naši bivši učenici koji danas obavljaju važne funkcije u kulturnom, političkom i društvenom životu grada – rekao je Krešo Grgac, ravnatelj škole.

Ispred Grada Koprivnice svečanosti su prisustvovali Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika, Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika i Darko Ledinski, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove, a ispred Koprivničko-križevačke županije je prisustvovao Ivan Pal, zamjenik župana.

– U povijest koja traje 60 godina utkano je puno uspomena, puno sreće, smijeha, veselja i ljubavi. Osnovna škola samo je prvi korak tome da postaješ osoba koja će jednog dana doprinositi svojem društvu, svojem gradu. Puno je generacija prošlo kroz naše osnovne škole i kada vidimo sve njihove rezultate i način na koji se razvija naš grad, onda sa sigurnošću mogu reći da svi oni koji rad u našim školama daju sve od sebe, da rade odličan posao i hvala im na tome – rekao je Jakšić.

Bila je to prilika i da se proglase najbolji učenici. A ove godine to su Melania Glavnik iz 1.d., Ivan Lovrek iz 2. c., Ivan Miloš iz 3. d., Lucija Horvat iz 4. c., Elizabeta Evačić iz 5. b., Mia Sremec iz 6. c., Nensi Glavnik iz 7. e. i Sara Tetec iz 8.d.

Čestitke povodom šezdesetog rođendana škole snimili su i poznati Koprivničanci, njezini bivši učenici i nastavnici – pjevačica Vanna, koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, dosadašnji zamjenik župana Ivan Pal, radijski voditelj na Radio Dravi Bojan Horvat, glavni urednik portala Drava.info Marko Posavec, povjesničar Hrvoje Petrić i plivači LukaDominik Đurđ.

 

zatvori