Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO: Najbolji koprivnički učenici i njihovi mentori i ovu su školsku godinu zaključili Tulumom izvrsnosti

Učenicima koprivničkih osnovnih i srednjih škola te njihovim mentorima koji su u protekloj školskoj godini postigli zapažene rezultate na državnim i županijskim natjecanjima Grad Koprivnica i ove je godine poklonio ‘Tulum izvrsnosti’.

Bio je to, kao i lani, svojevrstan prijem gradonačelnika za navedene učenike i mentore, njih ukupno više od tisuću i stotinu – točnije 1.122.

— Zahvaljujući rezultatima naših izvrsnih učenika možemo reći da Koprivnica postaje centar obrazovanja u ovoj zemlji, a naravno pronosili su i ime našeg grada što je vrlo važna stvar za sve nas — rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić. — Cilj nam je da Koprivnica i dalje bude grad znanja, grad izvrsnosti, grad mladih ljudi. I dalje ćemo poticati i podržavati sve naše đake i njihove roditelje na sve načine na koje možemo.

— Ovdje je ukupno 1.122 učenika, učenica, njihovih mentora, ravnatelja i svih koji su s njima radili. To je povećanje od nekih 30% u odnosu na prošlu godinu i silno smo ponosni na to — istaknuo je pročenik za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski. — Ovdje su sva djeca koja su na županijskim i državnim natjecanjima u bilo kojoj vrsti natjecanja osvojila jedno od prva tri mjesta, bilo da je to matematika, graničar, informatika ili vožnja bicikla. Poruka je jasna: Ja sam izvrstan, svi smo izvrsni i u ovom gradu u kojem se posebno njeguje izvrsnost ovo je najljepši mogući način da svi zajedno na kraju školske godine proslavimo tu izvrsnost.

Ledinski je najavio i jedan od konkretnih načina na koje Grad potiče izvrsnost. — Uskoro ćemo upoznati trojicu sjajnih mladih informatičara koji će s Gradom Koprivnicom potpisati ugovor, za novce, učenike naše Gimnazije koji će izraditi aplikaciju za korištenje sportskog igrališta i zaradit će prve novce koji će im biti put do onog prvog milijuna koji je najteže zaraditi. Dakle, u ovome gradu isplati se biti izvrstan.

Učenici i njihovi mentori nagrađeni su poklon-bonovima od 120 kuna u knjižari Pink Panter, a dobili su i ulaznice za kino i bazene te prigodne majice, a za odličnu zabavu i ove su se godine pobrinuli popularni Tragovi.

Izvrsni

Posted by Drava.info on Friday, June 9, 2017

 

Još izvrsnih

Posted by Drava.info on Friday, June 9, 2017

 

Počela podjela izvrsnica koprivničkim učenicima

Posted by Drava.info on Friday, June 9, 2017

 

Izvrsni iz Srednje škole

Posted by Drava.info on Friday, June 9, 2017

 

Izvrsni iz Umjetničke škole

Posted by Drava.info on Friday, June 9, 2017

 

Dio izvrsnih iz škole Braća Radić

Posted by Drava.info on Friday, June 9, 2017

 

zatvori