Subota, 20. travnja 2024.

FOTO: VELIKA ROĐENDANSKA FEŠTA Starigrad je klub koji grabi velikim koracima prema naprijed

Nogometni klub Starigrad prošlog je tjedna proslavio svoj dvadeseti rođendan velikom feštom i pravim mali festivalom nogometa. Slavlje je obilježila zajednička milenijska fotografija na kojoj su našle sve generacije županijskog drugoligaša, ali i ljudi iz Uprave te navijači.

Kada se priča o Starigradu, svakako valja izdvojiti rad s mlađim kategorijama. U-6, U-8, U-10, U-12, U-14 i U-16 selekcije su koje treniraju u klubu. Mora se priznati hvalevrijedan podatak. Županijski drugoligaš, osim škole nogometa, ima i seniorsku ekipu koja se natječe u Drugoj ŽNL, a već od iduće sezone cilj je rang više, i veteransku ekipu koja se natječe u Prvoj ŽNL.

Starigrad broji čak 180 aktivnih članova, a svi su pod paskom predsjednika Krešimira Belčića bez čijeg entuzijazma ovaj projekt sigurno ne bi bio tako uspješan. Valja istaknuti izjavu trenera Ranka Celiščaka prilikom dolaska u Starigrad:

– Ovako organiziran klub dugo nisam vidio. Od infrastrukture do načina na koji se radi. Uvjeti su kao da je klub iz Treće hrvatske lige, a ne Druge županijske i sigurno je da ćemo odmah iduće sezone napasti najviši rang županijskog nogometa jer nam je tamo mjesto po svemu – rekao je popularni Cvele.

Na fešti za dvadeseti rođendan gledali smo dvije utakmice i turnir limača. Veterani Starigrada odmjerili su snage s veteranima Miklinovca, dok su seniori Starigrada igrali protiv prvaka Prve županijske nogometne lige Tomislava iz Drnja. Osim sportskog dijela pokrenuta je i akcija “100ka za fasadu” u kojoj su se prikupljale donacije kako bi se završila fasada na objektu u kojem su svlačionice i prostorije kluba.

Zaista se mora priznati da Starigrad grabi velikim koracima prema naprijed. Škola nogometa županijskog drugoligaša projekt je koji se treba njegovati i čuvati, a već nekoliko puta spomenuta sama organizacija unutar kluba je doista hvalevrijedna. Starigrad uistinu može biti primjer županijskim ligašima.

zatvori