Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Farmaceuti startali s pripremama, Kopić: Uskoro dolaze novi igrači

Nogometaši Slaven Belupa startali su danas na koprivničkom Gradskom stadionu s pripremama za nadolazeću sezonu koje će odraditi u Koprivnici i u svojoj stalnoj ljetnoj bazi – na slovenskoj Rogli. Sretnu sezonu bez ozljeda igračima su poželjeli predsjednik kluba Hrvoje Kolarić i sportski direktor kluba Zvonimir Šimunović.

– Prvim dijelom prošle sezone smo zadovoljni, a gledajući drugi dio, mislim da svi dijelimo isto nezadovoljstvo. Željeli smo više, ali to nismo ostvarili. Moramo učiti na vlastitim greškama. Ciljevi za ovu sezonu bit će definirani prije početka same sezone, ali moramo biti ambiciozni. Krenuli smo s renovacijom pomoćnog terena, a u planu je i renovacija glavnog, ali će nam tu biti potrebna pomoć jer ne možemo financijski sve sami odraditi. Što se tiče velikog broja dolazaka i odlazaka to je jednostavno naša neminovnost. Pogledajte samo Rijeku i vodeće klube u našoj ligi i oni to rade i jednostavno su to okolnosti u kojima živimo – rekao je predsjednik Kolarić.

Ono što mnoge navijače Slaven Belupa zanima je prijelazni rok koji će, kako je i najavljeno biti buran. Prometno u svlačionici Farmaceuta je tek počelo biti. Trener Željko Kopić najavio je nove dolaske i odlaske.

– Startamo s novim pripremama. Što se tiče dolazaka, čekamo kod nekih igrača koje smo već dogovorili da im isteknu ugovori kako bi nam se mogli priključiti. Što se tiče odlazaka, ima dosta interesa i tu se također mogu očekivati novosti uskoro. Prijelazni rok je tek počeo i vjerujem da ćemo momčad ekipirati na pravi način. Izlaznim transferima najbliže su Katić, Heber i Ivanovski. Priča s Heberom i Rijekom je ta da se u pregovorima otišlo daleko i vidjet ćemo što će biti – rekao je trener Kopić.

Očito je da će se igrački kadar slagati tijekom priprema, a želja Kopića je ta da se sve što prije definira. Podsjetimo, Farmaceuti će u Koprivnici trenirati sve do 24. lipnja kada odlaze u Sloveniju u svoju stalnu bazu na Rogli gdje će boraviti i trenirati deset dana. U prvom, ‘koprivničkom’ dijelu priprema Slaven će igrati prijateljsku utakmicu protiv mađarskog prvoligaša Ferencvarosa i to 17. lipnja u Siofoku.

Na pripremama u Sloveniji Slaven će odigrati najmanje tri prijateljske utakmice. Prvu 24. lipnja protiv slovenske Gorice, a ostali protivnici bit će poznati naknadno. Sigurno je da igrače koprivničkog prvoligaša čekaju naporne pripreme, a ono što većinu navijača zanima je to s kakvim će sastavom i s kojim igračima Slaven ući u novu sezonu.

zatvori