Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO Od letećih dronova do zubi mamuta – bio je to još jedan Dan za znanost u koprivničkoj Gimnaziji

Četvrti po redu Dan za znanost održan je danas u koprivničkoj Gimnaziji ‘Fran Galović’.

Riječ je o projektu koji je pokrenut na inicijativu profesora i učenika Gimnazije, a koji ima za cilj promicanje i popularizaciju znanosti. Želja je okupiti što veći broj sudionika svih uzrasta koji će – prema vlastitu odabiru – interaktivno sudjelovati u nizu aktivnosti s područja matematike, fizike, kemije, biologije, geografije, elektrotehnike, robotike i psihologije.

Cjelodnevno druženje odvijalo se u Gimnaziji “Fran Galović”, a znanstvenici i njihovi asistenti posjetiteljima su na privlačan i zabavan način približili brojne znanstvene sadržaje. Ostvarivanje projekta omogućuju znanstvenici i znanstvene ustanove s kojima Gimnazija već godinama surađuje ili suradnju tek otpočinje. Ovo je samo jedan od projekata kojim Gimnazija gradi svoju prepoznatljivost slijedeći poznatu misao da je znanje moć.

Dan za znanost održava se četvrtu godinu za redom, a zahvaljujući velikom odazivu znanstvenika volontera projekt je privukao brojne posjetitelje, direktne korisnike i konzumente znanosti.

— Od prvog Dana za znanost do danas kroz ovaj projekt prošlo je 300 predavača, voditelja, edukatora iz različitih institucija hrvatske i europskog okruženja. Upravo oni došli su ovdje u Koprivnicu, u Gimnaziju, a to znači da su nas prepoznali i da smo mi prepoznali njih i zapravo ova misija širenja znanja i približavanja znanosti i svega ostalog dobila je svoj oblik — rekao je Vjekoslav Robotić, ravnatelj Gimnazije Fran Galović te ujedno zahvalio svima onima koji su doprinijeli ovom projektu.

Posted by Dan za znanost on Saturday, June 3, 2017

 

zatvori