Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO: BICIKLOM PO PODRAVINI Mnoštvo biciklista s glavnom trga krenulo prema Šoderici

Tradicionalna biciklijada “Biciklom po Podravini” krenula je prijepodne s koprivničkog glavnog gradskog trga.

Cilj biciklijade ove je godine jezero Šoderica, a prema Podravskom moru krenuli su brojni Koprivničanci predvođeni članovima oldtimer klubova iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Biciklisti voze 18 kilometara dugu trasu preko Đelekovca gdje je kod Društvenog doma predviđen odmor, a nakon toga nastavljaju do Šoderice gdje ih čeka druženje i gastronomska ponuda.

Dvanaesti po redu Festival biciklističke rekreacije počeo je u petak na Zrinskom trgu u sklopu Dana bicikla i biciklizma grada Koprivnice. Tada su svoje vještine upravljanja biciklom pokazali koprivnički vrtićarci iz Tratinčice, Smiješka, Igre, Sv. Josipa i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce, kao i članovi Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije. Svi su oni prošli poseban poligon koji je postavio Auto klub Koprivnica, a nakon uspješno završenih zadataka dobili su i prigodne nagrade.

Festival organizira Old timer klub Biciklin u suradnji s Turističkom zajednicom Koprivničko-križevačke županije i Biciklističkim klubom Rotor te pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i portala Drava.info.

zatvori