Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Boris Vadla usprkos velikim nevoljama brončani u Križevcima: Ovo je za mog kuma Ninu Vlaha

Koprivničanac Boris Vadla ostvario je odličan rezultat osvojivši broncu na utrci Otvorenog prvenstva Hrvatske i Kupa HAK-a u organizaciji Hrvatskog moto saveza održanoj u Križevcima prošlog vikenda. Nagrada Križevaca 2017. okupila je mnogobrojne ljubitelje jurilica na dva kotača, njih oko tisuću.

Koprivničanac Vadla treće mjesto osvojio je u najjačoj 1000 SST klasi. Odličan je to rezultat, a valja istaknuti da je naš sportaš u kvalifikacijama doživio neugodan pad s motora što ovaj uspjeh čini još izraženijim.

— Prijavio sam se kao i prošle godine da sudjelujem na moto utrci prvenstva Hrvatske u najjačoj klasi koja se vozi Gornjim gradom Križevaca. To je jedna od najopasnijih, najatraktivnijih i najposebnijih utrka u prvenstvu jer se vozi po gradu i običnom asfaltu, a uokolo su kuće, bandere, rubnjaci itd. — objasnio nam je posebnost utrke Vadla.

Borisu je ovo bila četvrta utrka u Križevcima, a ostale ne vozi jer si ne može to priuštiti zbog financijske situacije. Vozio je na svojoj Hondi CBR 1000RR iz 2006. godine za koju kaže da je stara i nekonkurentna.

— Moj motor je zapravo još registriran za vožnju na cesti i nema nikakve dodatne opreme na njemu. Unatoč svim problemima, uspio sam dobiti zeleno svjetlo u subotu na tehničkom pregledu motora i mogao sam nastupiti u utrci — rekao nam je Vadla.

Na dan utrke naš je motorist imao nesreću da je na drugom treningu doživio pad pa, kako nam je rekao, nije više bio opušten koliko bi trebao biti.

— Doživio sam neugodan pad, ali na sreću ništa preozbiljno iako me malo dekoncentriralo. Brzo smo popravili motor i mogao sam startati. Znao sam da imam problem s kvačilom motora i to me koštalo da sam odmah na početku pao na posljednje mjesto utrke. Ipak, iz kruga u krug sam stizao svoje protivnike. Vozio sam agresivno, čak sam u jednom trenutku skoro doživio i sudar, ali me valjda Bog čuvao i ostavio na dva kotača. Na kraju sam unatoč svakojakim problemima stigao do trećeg mjesta i zaista sam prezadovoljan i presretan jer sam doma donio novi pehar i jer mi je srce na mjestu. Ovaj uspjeh posvetio bih svom kumu Nini Vlahu kojeg jako volim i želim mu da se što prije oporavi — zaključio je Vadla.

Nije se mladi Boris propustio zahvaliti i roditeljima, bratu, mehaničaru, djevojci, obitelji Vlah i svim prijateljima i navijačima bez čije podrške ne bi uspio napraviti to što je uspio.

Spomenimo i ostale Koprivničance koji su postigli zapažene rezultate na utrci u Križevcima. Matej Jurenec bio je prvi u Tomos klasi 1, Ivan Komar treći u MZ klasi 3, a Alen Tinodi četvrti u skuter rocky klasi.

zatvori