Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Mladi europski pisci u opuštenoj atmosferi uveli su nas u trodnevni festival književnosti

Drugi po redu Alpe Adria Festival mladih pisaca otvoren je sinoć u koprivničkom Kulturno-kreativnom centru Pixel pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i portala Drava.info.

Ova trodnevna književna manifestacija nastavila je prema dobrim iskustvima od prošle godine kada je premijerno organizirana u Koprivnici i Podravini. Ove godine na festivalu gostuje sedmero mladih autora iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, a domaći i međunarodni gosti jučer su u Pixelu čitali ulomke iz svojih djela i razgovarali o književnosti u opuštenoj atmosferi uz karaoke.

Mladi će pisci danas posjetiti Gimnaziju “Fran Galović” te Srednju i Obrtničku školu u Koprivnici, kao i Srednju školu “Ivan Seljanec” u Križevcima. Program se u 19:30 seli u đurđevački Stari grad, a završna manifestacija, “Zvjezdana noć: impresije srednjoeuropske književnosti” održat će se u subotu od 20 sati u dvorištu Muzeja grada Koprivnice.

Cilj Festivala je okupiti i povezati mlade autore iz zemalja s područja Saveza Alpe Jadran uz predstavljanje i prevođenje suvremene srednjoeuropske književnosti.

Autori koji se ove godine predstavljaju su Ilija Aščić i Franjo Nagulov iz Hrvatske, Katja Gorečan i Anja Mugerli iz Slovenije, Gábor Lanczkor i Tibor Weiner Sennyeyy iz Mađarske te Andreas Unterweger iz Austrije. Festival mladih pisaca organizira Umjetnička organizacija Artikulacije pod pokroviteljstvom Saveza Alpe Jadran, Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice uz brojne partnere.

zatvori