Srijeda, 27. ožujka 2024.

XCM KOPRIVNICA Više od 200 biciklista ove će nedjelje nastupiti na velikom Rotorovom maratonu

Brdsko-biciklistički maraton XCM Koprivnica koji organizira Biciklistički klub Rotor pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i informativnog portala Drava.info ove će se nedjelje održati u našem gradu. Lani smo uživali u dvodnevnom spektaklu u kojem je sudjelovalo gotovo tri stotine biciklista iz Hrvatske i susjednih zemalja, a vjerujemo da nas ni ove godine ne čeka ništa manje.

— Sve je spremno, prijave su se ovih dana zahuktale. S obzirom na gust raspored koji imaju biciklisti, praktički svaki vikend voze se utrke, natjecatelji se odmore u ponedjeljak i utorak, a onda kreću prijave u punom jeku — rekao nam je predsjednik Biciklističkog kluba Rotor Siniša Herman.

Mali problem predstavlja prognoza koja sugerira kako će u nedjelju padati kiša. — Vrijeme nam ovaj čas ne ide na ruku, ali nadamo se da će se do nedjelje prognoza popraviti. Međutim, i ta kiša će doprinijeti još većoj atraktivnosti naše staze koja je vrlo specifična i jedina na kontinentalnom dijelu. Konačno će biciklisti doći na stazu, kako mi kažemo, “bez kamenja” — dodao je Herman.

Broj prijavljenih ide prema očekivanoj brojci. — Možda će kiša neke rekreativce odbiti, ali će zato natjecatelje koji se bore za bodove dodatno motivirati. Očekujemo veliki broj natjecatelja, bit će to na razini od prošle godine kada je utrku vozilo preko 250 biciklista. Što se tiče Rotorovaca, nastupit će desetak u ovom trenutku najspremnijih vozača. Očekujemo rezultate među najboljih deset u barem dvije kategorije — zaključio je Herman.

Podsjetimo, utrka će se voziti 7. svibnja, a bodovat će se za Prvenstvo Hrvatske. Subota je rezervirana za biciklijadu koja će sve zainteresirane voditi na Jagnjedovačku legendu, manifestaciju koja se održava dan prije utrke. Kreće u centru Koprivnice u 11 sati.

Nedjeljni maraton ponovno će se voziti u dvije kategorije: natjecateljskoj i rekreativnoj. Staza će se, uspoređujući s prošlogodišnjom, poklapati u 90 posto svoje trase, što znači da će biciklisti zaista moći uživati. Ipak, jedan detalj mora se istaknuti ispred svih, a to je zaista impresivan start i cilj na glavnom koprivničkom trgu.

Sve detalje utrke možete pronaći na internetskim stranicama Biciklističkog kluba Rotor.

A staza – 70 km, 1600 m uspona.
B staza – 57 km, 1250 m uspona.
zatvori