Četvrtak, 28. ožujka 2024.

VRAĆA NAM SE LJETNA LIGA Bogat nagradni fond, prijenosi na televiziji, utakmice pod reflektorima…

Malonogometni spektakl Ljetna liga gotovo sigurno nam se vraća na koprivnički Gradski stadion. Informacija je to koju nam je potvrdio predsjednik Koprivničke udruge za rekreativni sport, koja će biti organizator natjecanja, Tomislav Zalar. Medijski pokrovitelji Ljetne lige bit će Radio Drava i portal Drava.info.

— Kako sada stvari stoje, možemo reći da će biti Ljetne lige. Naravno još uvijek traju pregovori sa sponzorima što je uvijek težak posao. Ipak, imamo potporu Grada, imamo potporu Zajednice sportskih udruga našeg grada i, što je najbitnije, imamo potporu samih ljudi, građana Koprivnice. Malo smo se raspitivali i zaista smo naišli na pozitivna razmišljanja — rekao je Zalar.

S obzirom na to da je na bivše rukometno igralište na Gradskom stadionu postavljena umjetna trava, da postoji sva potrebna infrastruktura poput svlačionica i reflektora te da će se postaviti montažne tribine, zaista možemo reći da nas čeka malonogometni spektakl.

— Datumi su praktički već sada fiksni. Krenulo bi se u petak, 23. lipnja, a igralo bi se do subote 8. srpnja kada bi se igralo veliko finale. Igralo bi se dva tjedna u popodnevnim satima, a možemo već danas ekskluzivno otkriti da će se utakmica za treće mjesto i utakmica za naslov prvaka prenostiti uživo na Sportskoj televiziji — otkrio nam je Zalar.

Za ovu godinu predviđeno je da se turnir igra samo u seniorskoj konkurenciji, a ovisno o tome kako će se Ljetna liga razvijati razmatrat će se mogućnosti o proširenju i na veteransku i rekreativnu kategoriju.

— Svi zainteresirani mogu se prijaviti. Od profesionalaca do rekreativaca. Svi znamo da smo uvijek mogli uživati u nogometu, nazovimo ih, ‘kvartovskih ekipa’, stoga ne vidim razloga da se iste ne prijave već ove godine i pokažu sve svoje vještine — rekao je predsjednik Koprivničke udruge za rekreativni sport.

Kao i uvijek, dobar “mamac” za sve zainteresirane bit će i bogat nagradni fond.

— Očekujemo bogat nagradni fond koji će dodatno privući malonogometaše. Trenutno baratamo s cifrom od 30.000 kuna, a nadamo se da će ona biti i nešto viša. Želja nam je da prva nagrada bude 20.000 kuna. Upravo taj nagradni fond, koji će biti jedan od najvećih u ovom dijelu Hrvatske, bit će jedan od faktora koji će privući zainteresirane, ali naravno da novac nikad nije bio ključan pa tako neće biti ni sada — rekao je Zalar.

Što se tiče kotizacije, ona će biti u iznosu od 800 kuna po ekipi.

— U projekcijama koje smo radili, ukoliko se ne bi prijavilo 16 ekipa, mislim da nećemo ni kretati u ovaj projekt. Ipak, ne vjerujemo da će se to dogoditi. Već sada su nam se najavile neke zagrebačke ekipe, kontaktirali smo i prijatelje iz mininogometa iz Varaždina i Križevaca koji su također zainteresirani, vjerujemo da broj ekipa neće biti problem — zaključio je Zalar.

Bogat nagradni fond, utakmice pod reflektorima, odličan mali nogomet, montažne tribine, umjetna trava, blizina centra, prijenosi na televiziji… Ima li boljeg poziva za ovogodišnju koprivničku Ljetnu ligu?

zatvori