Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Subotnje sunce bilo je varljivo – pripremite kišobrane

Subota nam je donijela vrijeme kakvo se samo poželjeti može. Nakon tmurnog i kišnog petka Podravinu je ugrijalo sunce, a kiše nigdje nije bilo na vidiku. No, takvo lijepo vrijeme nije dugo potrajalo. Već potkraj dana počeli su se navlačiti oblaci kao predznak novog pogoršanja stanja u atmosferi.

Kišu očekujemo već u noći sa subote na nedjelju. Doći će s jugozapada i padat će manje-više tijekom cijele noći tako da će do jutra neka područja prikupiti solidne količine oborina. Bit će to uglavnom “pitoma” kiša; nije isključeno da ponegdje malo zagrmi, ali bez ikakvih nevremena.

Nedjelja će nam donijeti oblačno vrijeme. Glavnina kiše trebala bi jenjati tijekom jutra i prijepodneva, ali još može padati tijekom dana i to u obliku lokalnih pljuskova. Vjetar će okrenuti na sjeverac pa će biti i prilično svježije.

U ponedjeljak očekujemo djelomično razvedravanje, ali poslijepodne nam opet stižu oblaci pa ponegdje još može ponešto i pljusnuti. Utorak će biti prohladan uz umjeren do jak sjeverac, a od srijede pa prema kraju tjedna čeka nas postupno proljepšanje i zatopljenje.

U nastavku donosimo nekoliko fotografija koje smo zabilježili danas na sunčanom Zrinskom trgu.

zatvori