Petak, 29. ožujka 2024.

TJEDNA PROGNOZA Puno sunca i prve ranoljetne temperature

Izvor:Crometeo

Piše Kristijan Božarov za Crometeo.

Ako iz bilo kojeg razloga tražite dane bez oborina, aktualni tjedan je idealan za vas! Anticiklona će nam omogućiti niz stabilnih dana. Iznimka će lokalno biti ponedjeljak i sam kraj tjedna, osobito u unutrašnjosti (gdje se ni tijekom tjedna ne može sasvim isključiti mogućnost za neki kraći lokalni pljusak). Nastavit će se natprosječno toplo vrijeme, a ne isključuje se mogućnost da ponegdje na Jadranu najviše dnevne temperature zraka dosegnu ljetnih 30 Celzijevih stupnjeva.

Ponedjeljak nam donosi više oblaka nego sunca. Povremeno može biti kiše ili pljuskova praćenih grmljavinom. Bit će i malo hladnije uz temperaturu između 18 i 23 Celzijeva stupnja.

U utorak će i vrijeme i bioprognoza biti povoljniji. Od jutra djelomično sunčano, ali još uvijek nestabilno pa su osobito u Slavoniji i gorskim krajevima mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi s grmljavinom. U sjeverozapadnoj Hrvatskoj više suhog vremena. Puhat će povremeno umjeren vjetar sjevernih smjerova. Budući da ni sjevernije od nas nema neke velike hladnoće taj vjetar i neće biti posebno hladan. Zato nam temperatura i u utorak ostaje između 20 i 25 Celzijevih stupnjeva.

Srijeda nam donosi puno sunca i topline, a vjetar će oslabjeti. Zbog toga postoji mogućnost za kratkotrajnu jutarnju sumaglicu ili maglu, uglavnom po kotlinama. Ako je i bude bit će kratkotrajna. Poslijepodne su rijetko gdje mogući kraći pljuskovi, uglavnom na krajnjem istoku i u gorju. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura zraka između 8 i 13, a danju uz temperaturu do 25 Celzijevih stupnjeva.

Od četvrtka do subote nastavit će se suho vrijeme uz puno sunca i topline. Polako će iz dana u dan biti sve toplije, stupanj po stupanj, pa do subote ili nedjelje možemo dostići temperaturu od 27 Celzijevih stupnjeva. Lagano će opet zajužiti što možda nije sretna vijest za meteoropate i kronične bolesnike. Svi koji trebaju nekoliko dana suhog i toplog vremena za radove na otvorenom mogu iskoristiti ovaj period.

U subotu i nedjelju kombinacija oblaka i sunca, a mjestimice može biti kiše ili kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom. Ako i bude to će biti kratkotrajna i lokalna pojava, nekako se čini veća mogućnost kasnije poslijepodne. Jutarnja temperatura zraka oko 15, a sredinom dana će biti oko 21-25 Celzijevih stupnjeva, ovisno o pojavi tih pljuskova. Dani koje možemo planirati na otvorenom, ali jednim okom pratite događaje na nebu.

zatvori