Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Šoderica je dobila prve smještajne kapacitete, a uskoro će ih biti još

Jezero Šoderica, popularno “Podravsko more” nedaleko od Koprivnice, dobilo je prve smještajne kapacitete.

Riječ je o kući za odmor kategoriziranoj s tri zvjezdice u vikend-naselju nedaleko od bivšeg restorana “Plavi labud”. Ima dvije sobe, kupaonicu, blagovaonicu, kuhinju, dnevnu sobu, terasu i vrt, a bit će otvorena cijele godine.

Drugi objekt trenutno je u fazi adaptacije i očekuje se da će biti otvoren tijekom lipnja. Radi se o bivšem INA-inom odmaralištu pored kampa koje će biti pretvoreno u hostel sa šest dvokrevetnih soba te dnevnim boravkom u prizemlju.

Posebno zadovoljan takvim razvojem kapaciteta na Šoderici bio je direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc:

— Očigledno su i privatni investitori prepoznali ono što se radi na Šoderici, prepoznali u tome svoj poslovni interes i odlučili se na otvaranje ovakvih objekata. Oni bi pak za sebe, sami kao takvi trebali proširiti turističku ponudu i dovesti nove turiste koji bi pak trebali nove kapacitete i to je taj kotač, taj krug koji bi se, nadam se, trebao vrtjeti dugo, dugo.

Načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić istaknuo je da na području općine već postoji 19 kreveta, a do početka sezone uz otvorenje hostela i još jedne kuće za odmor očekuje da će ih biti ukupno 30. — Plan je da imamo kapacitet od 50 ili više kreveta tako da možemo na području općine smjestiti barem jedan autobus. To je kapacitet koji moramo zadovoljavati ako se želimo baviti takvim turizmom.

Objekte je danas obišao i župan Darko Koren koji je naglasio kako je to, između ostaloga, rezultat i napora koje Županija, županijska Turistička zajednica i Općina Legrad ulažu tijekom posljednje tri godine kako bi revitalizirali Šodericu. — Ovo je zapravo jedan zaokružen ciklus turističke ponude. Vidjeli smo objekt, zaista je primjeren za korištenje obiteljima. Onaj koji smo ranije vidjeli u fazi adaptacije bit će malo šire ponude, omogućit će smještaj 12 ljudi, tako da se stvara okvir da dođe jedan već respektabilan broj ljudi koji bi ovdje koristili usluge noćenja.

Recimo i da je kuću za odmor u vikend-naselju otvorio Krešimir Ložnjak koji već ima ugostiteljski objekt na plaži Lazine, a INA-ino odmaralište u hostel pretvara Saša Babec iz Legrada.

zatvori