Četvrtak, 18. travnja 2024.

DOLAZI RIJEKA Dvije tisuće zahtjeva za ulaznicama, Nikola Katić: Čeka ih jako težak posao

Nogometaši Slaven Belupa sutra će na koprivničkom Gradskom stadionu ugostiti Rijeku, u sklopu 34. kola Prve hrvatske nogometne lige. S obzirom na to da su Riječani u borbi za naslov prvaka, sve oči bit će uprte u Koprivnicu. Tehnički direktor Robert Kerovec istaknuo je da je iz Rijeke stiglo čak 2.000 zahtjeva za ulaznicama, a dobit će ih 353, što je 11% kapaciteta stadiona, šest više od onoga što je propisano pravilima.

Nakon tri pozitivna rezultata Farmaceuti su u subotu upisali težak poraz u Osijeku rezultatom 3:0 i tako pali na šesto mjesto prvenstvene ljestvice. Rijeka se trenutno bori za naslov prvaka s Dinamom kojega je koprivnički prvoligaš prije otprilike tri tjedna svladao u Koprivnici. Mogu li Farmaceuti dodatno zakomplicirati prvenstvo?

— Gledajući vremensko razdoblje od kada sam došao u klub pa sve do danas, smatram da smo svojim prezentacijama protiv Rijeke, ali i protiv Dinama i Hajduka na svom travnjaku, zaslužili ovakvo zanimanje za utakmicu. Sigurno je da je svima nama u klubu igrati ovakvu utakmicu veliko zadovoljstvo i prilika igračima da na najbolji mogući način prezentiraju sebe, ali i Slaven Belupo. Ne zanimaju nas nikakve priče o borbi za naslov prvaka, o borbi za treće mjesto ili borbi za opstanak; gledamo samo kvalitetu svoje igre. O Rijeci se sve manje-više zna, a na nama je da pokušamo naći kvalitetan odgovor kroz dobru igru. Apsolutno moramo odigrati svoju najbolju utakmicu da svladamo sutra Rijeku — rekao je trener Slaven Belupa Željko Kopić.

Što se tiče sastava, od crijevne viroze su se oporavili Marković i Ivanovski, a u sastav se vraća i Katić nakon odrađene suspenzije zbog tri žuta kartona.

— Svima je jasno kakva nas utakmica čeka i kakav nam protivnik dolazi. Rijeka je sasvim zasluženo na mjestu na kojem se nalazi i, uz svaki respekt Cibaliji s kojom igraju iduće kolo, njima je sutrašnja utakmice finale sezone i s pobjedom bi osigurali naslov prvaka. Za nas utakmica predstavlja velik izazov jer će sve oči biti uprte u Koprivnicu. Pokazali smo protiv Dinama i Hajduka da možemo igrati protiv najboljih i mislim da Rijeku sutra čeka jako težak posao ako misle uzeti bodove ovdje — rekao nam je stoper Slavena Nikola Katić.

Utakmica Slavena i Rijeke igrat će se sutra na Gradskom stadionu s početkom u 20 sati, a iz kluba su naglasili da će blagajne biti otvorene čak tri sata prije utakmice kako bi se izbjegle gužve na ulazima. Građani Rijeke, s obzirom na to da je utakmica visokog rizika, sutra neće moći kupiti ulaznicu, poručili su iz Slavena.

zatvori