Utorak, 23. travnja 2024.

Mali Gotalovčani osvojili prvo mjesto na vatrogasnom natječaju i otputovali u Zadar

Učenici Područne škole Gotalovo osvojili su prvo mjesto na likovnom, literarnom i foto natječaju koji je raspisala Hrvatska vatrogasna zajednica sa svrhom popularizacije vatrogastva među mladima te podizanja svijesti o zaštiti od požara.
Ustupila Violeta Pranjić.

Na natječaj je pristiglo ukupno 928 likovnih radova, a pobjedu u kategoriji učenika nižih razreda osnovne škole odnio je skupni rad učenika kombiniranog razrednog odjela trećeg i četvrtog razreda PŠ Gotalovo, OŠ Gola Lucije Lovković iz trećeg te Ivane BosmanJana Ciganeka iz četvrtog razreda, pod mentorstvom učiteljice Violete Pranjić.

Nagrade su primili na svečanoj sjednici Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice koja je povodom Dana vatrogastva i proslave sv. Florijana održana 3. svibnja u Zadru. Osim vrijednih osvojenih nagrada, mali su Gotalovčani dva dana uživali u ljepotama Zadra i okolice s kojim ih je upoznao dopredsjednik županijske Vatrogasne zajednice Ivan Golubić, ujedno i glavni vodič po Zadru. Uz njega u Zadar su otputovali i dozapovjednik JVP Đurđevac Marijan Kicivan te predsjednica požarnog područja Đurđevac Marijana Đođ, učenike je vatrogasnim vozilom u Zadar odveo Zlatko Lovković iz DVD-a Gotalovo, a Anita Lovković pratila ih je na putu zajedno s učiteljicom Violetom.

Ustupila Violeta Pranjić.
zatvori