Subota, 20. travnja 2024.

PRVA ŽNL Veliki derbi u Kloštru, Presečan: Želimo izbaciti Borac iz utrke za naslov

Pred nama je 22. kolo Prve županijske nogometne lige, a sve oči bit će uprte u Kloštar Podravski gdje će u velikom derbiju snage odmjeriti domaća Mladost i imbriovečki Borac.

Za prvoplasiranim Tomislavom Kloštrani zaostaju dva boda, dok su Imbriovčani na minus četiri. Ukoliko domaćin upiše pobjedu, a Tomislav u Kunovcu svlada Bratstvo, Borac bi mogao ispasti iz utrke za naslov prvaka jer bi sedam bodova razlike četiri kola prije kraja bilo jako teško nadoknaditi. — Svjesni smo da bismo ih pobjedom maknuli iz borbe za prvo mjesto. Znamo kakav nas protivnik čeka, ali mi smo spremni i ići ćemo na sva tri boda. Naša velika prednost je kolektiv, vidi se to na našim strijelcima. Nitko se nije izdvojio već cijela momčad zabija. Njima neće sigurno igrati Bači, a moguće je da će biti i bez prvog vratara, ali to ne znači previše jer imaju i Fažona i Pjetrija i Oršića, a uvjeren sam da će igrati i Vrkić. Imaju pobjednički mentalitet, skup su odličnih igrača, ali tri boda ostaju u Kloštru. Jedinica k’o iz puške — rekao nam je trener i igrač Mladosti Ivan Presečan.

U ostalim utakmicama, kao što smo spomenuli, Tomislav iz Drnja će na gostovanje kod kunovečkog Bratstva, dok će u Peterancu igrati Panonija i Kalinovac. — U Kunovcu će slaviti Tomislav, iako se nadam da će biti barem neriješeno, dok Panonija mora slaviti protiv Kalinovca jer im gori pod nogama — rekao je Presečan.

Molvarska Mladost u prošlom kolu doživjela je težak poraz na gostovanju kod lidera prvenstva, a dojam će pokušati popraviti na svom travnjaku protiv Osvita. U Legradu će igrati Graničar i Tomislav iz Žabna. — U Molvama neće biti pobjednika, utakmica će završiti remijem, dok će Legrađani slaviti na svom terenu protiv Tomislava — prognozira trener Mladosti.

Možda i zadnji vlak za spas pokušat će uloviti Fugaplast protiv ivanečke Sloge na svom travnjaku, dok će u Novigradu Podravskom snage odmjeriti Drava i Prekodravac. — Utakmica između Fugaplasta i Sloge bit će tvrda i završit će remijem, dok će Prekodravac slaviti u Novigradu — zaključio je Presečan.

Sve utakmice igrat će se u nedjelju s početkom u 17 sati.

Prva ŽNL – 22. kolo

Rezultate prognozira Ivan Presečan, trener Mladosti (Kloštar Podravski).

Nedjelja, 7. svibnja
17:00
Peteranec: Panonija – Kalinovac 1
Kloštar: Podravski Mladost – Borac 1
Kunovec: Bratstvo – Tomislav D 2
Molve: Mladost-Molve – Osvit X
Legrad: Graničar – Tomislav SIŽ 1
Gola: Fugaplast – Sloga X
Novigrad Podravski: Drava – Prekodravac 2

zatvori